Bescheiden Sturm Graz kijkt op tegen Ajax

Reacties

Sturm Graz heeft veel respect voor Ajax, maar is vastberaden ten koste van de Amsterdammers de groepsfase van een Europees hoofdtoernooi te bereiken. Ook heeft trainer Heiko Vogel al verklapt met welke formatie de Oostenrijkers waarschijnlijk aantreden.

Bescheiden Sturm Graz kijkt op tegen Ajax

Voor de club die woensdag de tegenstander van Ajax is in de tweede voorronde van de Champions League, begon het seizoen zaterdag officieel met een bekerduel op bezoek bij Siegendorf (vierde niveau). De ploeg van Vogel won met 0-2 en speelde in een 3-5-2-formatie. Op die manier zal de nummer twee van Oostenrijk over enkele dagen ook voor de dag komen in De Arena.

'Dat klopt', zei Vogel desgevraagd tegen Salzburger Nachrichten. 'We hebben drie sterke centrale verdedigers die elkaar snel hebben gevonden, dus ik zou wel dom zijn als ik onszelf beroof van onze defensieve stabiliteit. Ik ben sowieso fan van de Dreierkette, zeker wat de opbouw van achteruit betreft. Bovendien heeft de ploeg mij laten weten dat dit de voorkeur heeft.'

In aanvallend opzicht valt er nog het nodige te verbeteren, vindt Vogel. 'In de eerste fase van de opbouw zijn we vrij goed, maar het ontbreekt ons in de laatste fase aan vastberadenheid en doelgerichtheid. De spelers denken soms te veel na', aldus de Duitse coach van Sturm Graz, dat met Deni Alar (vertrokken naar Rapid Wien) zijn clubtopscorer kwijtraakte.

Met Philipp Hosiner en Markus Pink als nieuw aanvalsduo wil Vogel historie schrijven in Europa. 'Ajax is een van de grootste clubs in Europa, maar wij dromen van de groepsfase van de Champions League en die willen we waarmaken. We willen naar een Europees hoofdtoernooi. Ook de Europa League zou al geweldig zijn voor een club als Sturm Graz.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.