Beroerde Liverpool-start als voorbode zevenjaarsvloek Klopp?

Reacties

Liverpool is allesbehalve voortvarend uit de startblokken gekomen. Is het een voorbode voor een herhaling van de historie in de carrière van Jürgen Klopp?

Beroerde Liverpool-start als voorbode zevenjaarsvloek Klopp?

Met de remises tegen Fulham en Crystal Palace heeft Liverpool niet de gewenste start gemaakt. De achterstand op rivaal Manchester City is nu al opgelopen tot vier punten, waar het verschil afgelopen seizoen aan het einde van de rit na 38 wedstrijden slechts één punt was.

Klopp laat zich niet gek maken. Van paniek wil de Duitse manager niets weten na de zeer magere start van het seizoen. 'Ik maak me geen zorgen. Het is nog maar het begin. Als we aan het einde van het seizoen in mei twee punten hebben, dan wordt het lastig.'

Er zijn redenen aan te wijzen voor de stroeve start. Blessures teisteren The Reds, die komende maandag tegen rivaal Manchester United ook geen beroep kunnen doen op recordaankoop Darwin Núñez. De aanvaller is geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Crystal Palace.

De tegenvallende start van het seizoen doet ook denken aan zevenjaarsvloek van Klopp, of aan zijn houdbaarheidsdatum. De Duitser vertrok in 2008 immers na zeven jaar bij FSV Mainz 05 nadat promotie naar de Bundesliga was misgelopen. Ook bij Borussia Dortmund eindigde in de zomer van 2015 zijn dienstverband na zeven jaar. Een tegenvallende eerste seizoenshelft was de aanleiding om afscheid van elkaar te nemen. Klopp zit sinds oktober 2015 bij Liverpool…

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.