'Bernardo Silva is een van de beste spelers in Europa'

Reacties

Bernardo Silva maakt tijdens zijn tweede seizoen in de Premier League grote indruk. De Portugees ontpopt zich in de beslissende fase tot het manusje-van-alles en gangmaker van Manchester City.

'Bernardo Silva is een van de beste spelers in Europa'

Silva kwam in de zomer van 2017 voor 50 miljoen euro over van AS Monaco. Na een aarzelende start is de frêle linkspoot volledig tot wasdom gekomen in Engeland. In zijn eerste seizoen gebruikte manager Pep Guardiola hem vooral als invaller, dit jaar krijgt Silva vaak een basisplaats.

Donderdag werd hij al beloond voor zijn sterke seizoen. De 24-jarige Portugees is onderdeel van het Elftal van het Jaar dat zijn Premier League-collega's samenstelden, als middenvelder, en is een van de zes genomineerden voor de titel Speler van het Jaar.

Zeker de laatste weken staat de naam van Silva als een van de eersten op het wedstrijdformulier. Silva was woensdag zeer dominant aanwezig in de Manchester Derby (0-2), waarin hij na rust de score opende. 'Bernardo draait een ongelooflijk seizoen', stelde Guardiola na afloop.

De Spanjaard kon zijn bewondering niet verbergen. 'In de tweede helft speelde hij als een controlerende middenvelder. Bernardo als controlerende middenvelder... Het maakte niet eens uit, hij vocht met Paul Pogba en alle anderen. Niet alleen zijn goal en optreden vandaag waren goed, dat is hij al het hele seizoen. Elke wedstrijd geeft hij weer een masterclass weg. Het is ongelooflijk.'

Guardiola kan Silva door zijn inzicht op meerdere posities laten spelen. Hoewel hij dit seizoen vooral schittert als middenvelder, speelde Silva de meeste wedstrijden voor City als buitenspeler. 'Hij is zo'n intelligente speler en werkt erg hard. Hij is een vechter en een van de beste spelers in Europa', vindt zijn manager.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.