'Bericht voor West Ham, Leicester en Leeds: Danjuma kost 40 miljoen'

Reacties

Arnaut Danjuma heeft zichzelf flink in de kijker gespeeld bij enkele mooie clubs, maar zijn werkgever AFC Bournemouth is niet van plan om hem zomaar te laten gaan. Als signaal naar geïnteresseerde partijen zou de club daarom een enorme vraagprijs hebben bepaald.

'Bericht voor West Ham, Leicester en Leeds: Danjuma kost 40 miljoen'
© Pro Shots

Danjuma werd opgeleid door TOP Oss en PSV, maar brak door in het betaald voetbal bij NEC. Daar verdiende hij een transfer bij Club Brugge, hij maakte later ook zijn debuut in het Nederlands elftal en verhuisde in de zomer van 2019 naar de Premier League. Op het hoogste niveau kon hij zich in zijn eerste seizoen bij Bournemouth echter maar moeilijk onderscheiden, de club degradeerde. Vorig seizoen speelden The Cherries dus in Championship.

Op het tweede niveau blonk Danjuma (die nog tot medio 2024 vastligt) wél uit. De aanvaller met Nigeriaanse roots was goed voor zeventien competitiegoals en speelde zichzelf daarmee behoorlijk in de kijker. Eerder werd al bekend dat het VfL Wolfsburg van trainer Mark van Bommel interesse heeft, later wees Bournemouth een bod van Villarreal van de hand. Het ging naar verluidt om een bod van dertien miljoen pond, zo'n vijftien miljoen euro.

Nu lijkt duidelijk te zijn geworden hoeveel Bournemouth wil hebben voor Danjuma. De club zou volgens Engelse media namelijk een prijskaartje van 35 miljoen pond (meer dan 40 miljoen euro) om zijn nek hebben gehangen. Dat is een tactiek om geïnteresseerde Premier League-clubs af te schrikken: naar verluidt zijn Leicester City, West Ham United en Leeds United zeer van hem gecharmeerd. Zij moeten dan dus wel flink de buidel trekken.

Mocht het inderdaad tot een transfer naar de Premier League komen, dan betekent dat voor Danjuma een stap die hij met zijn huidige club niet heeft kunnen maken. Met Bournemouth verloor de uitblinker afgelopen seizoen in de halve finale van de play-offs om promotie van Brentford, dat uiteindelijk ook de finale wist te winnen en volgend seizoen dus in de Premier League speelt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.