Bergwijn over vele opstootjes: 'Op het veld heb je geen vrienden'

Reacties

Steven Bergwijn keek niet op van de vele akkefietjes tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV (3-5). In totaal gaf arbiter Dennis Higler liefst acht gele kaarten en één rode.

Bergwijn over vele opstootjes: 'Op het veld heb je geen vrienden'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

'Dit zijn altijd hete wedstrijden, opstootjes horen erbij', concludeerde Bergwijn achteraf op de persconferentie in de Johan Cruijff Arena. De 24-jarige aanvaller speelde achtenhalf jaar voor PSV, maar hield zich niet in bij de schermutselingen tegen zijn oude club, waar hij toch veel bekenden tegenkwam.

'Dat maakt in principe niet uit. Als je op het veld staat, heb je geen vrienden', verklaarde Bergwijn. 'Na de wedstrijd zullen we wel weer praten', aldus de maker van de openingstreffer in het spektakelstuk in Amsterdam.

Bergwijn scoorde in de vijftiende minuut op fraaie wijze door naar binnen te komen en de verre bovenhoek te vinden. Hij oogstte achteraf complimenten van Ruud van Nistelrooij én Ronald Koeman. Bergwijn vond het overigens geen probleem om die belangrijke treffer uitbundig te vieren. 'Nee, zeker niet. Ik speel nu gewoon voor Ajax, dus ik zou niet weten waarom ik niet zou mogen juichen.'

De aanvaller nam het op de persconferentie ook nog even op voor Jay Gorter, die een ongelukkige rol speelde bij Ajax. 'Na de wedstrijd zijn we met z'n allen naar hem toe gegaan, maar het is natuurlijk niet zijn schuld. Fouten maken hoort bij deze sport', aldus Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.