Bergwijn eindelijk in de spotlights bij PSV-eerbetoon aan Ihattaren

Reacties

PSv heeft op een emotionele dag drie punten bij mogen schrijven. Mohamed Ihattaren ontbrak bij PSV nadat zijn vader overleed. Mark van Bommel wilde winnen 'voor Mo' en dat gebeurde. VVV-Venlo werd verslagen. 

Bergwijn eindelijk in de spotlights bij PSV-eerbetoon aan Ihattaren
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het was zondagmiddag vooral de vraag hoe PSV zou reageren op het tragische nieuws van eerder op de dag. Zondagochtend werd bekend dat de vader van de zeventienjarige Ihattaren is overleden. 'Ik had vanochtend ook geen zin meer om te voetballen. Dit zijn momenten waarbij voetbal niets meer voorstelt. We doen het voor Mo', stelde PSV-coach Van Bommel vooraf voor de camera van FOX Sports. Er stond om 16.45 uur echter gewoon een nieuw Eredivisie-duel op het programma voor de Eindhovenaren, die eerder op de dag Ajax zagen winnen op bezoek bij ADO Den Haag. De achterstand op Ajax was zodoende drie punten toen PSV na een indrukwekkende minuut stilte aftrapte.

Door de afwezigheid van Ihattaren stond Steven Bergwijn op tien en werden de flanken bezet door Bruma, die eigenlijk niet zou spelen volgens Van Bommel, en Ritsu Doan. Zij werden ook gezocht in de openingsfase, maar het was toch echt VVV-Venlo dat de eerste goede mogelijkheid kreeg. Robbin Ruiter (Jeroen Zoet kampt nog steeds met een liesblessure) moest ingrijpen op een inzet van Haji Wright. PSV zette daar weinig tegenover, vooral omdat steeds de laatste pass richting de aanvallers onnauwkeurig was.

In de 24ste minuut volgde een heel fraai moment. Het PSV-publiek applaudisseerde een minuut lang om Ihattaren, die rugnummer 24 heeft, een hart onder de riem te steken. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na dat fraaie eerbetoon begon PSV bovendien beter te voetballen. Donyell Malen schoot een vrije trap vanaf randje strafschopgebied nipt over, waarna een schot van Denzel Dumfries gekraakt werd binnen het penaltygebied en diezelfde Dumfries kwam vervolgens een teenlengte tekort om een bal voorlangs van Erick Gutiérrez alsnog binnen te glijden. Het zorgde ervoor dat er niet werd gescoord voor rust.

In de tweede helft begon het PSV-publiek enigszins te morren, want VVV-Venlo kwam er soms behoorlijk dreigend uit. Maar net toen het gemopper in volume toenam, was het Bergwijn die eindelijk eens de schijnwerpers opeiste. Na een lange pass van Dumfries kapte hij op zeer fraaie wijze zijn tegenstander uit, waarna hij de bal in de verre hoek binnenschoof. Het was pas de tweede treffer van Bergwijn in het huidige Eredivisie-seizoen.

De goal van Bergwijn bleek het zetje in de rug dat PSV nodig bleek te hebben. Binnen tien minuten liepen de Eindhovenaren namelijk uit naar een riante 3-0 voorsprong. Bergwijn legde vlak na zijn goal de bal panklaar op het hoofd van Dumfries, die alweer zijn derde van het Eredivisie-seizoen maakte. Hij is daarmee de clubtopscorer van PSV na Malen, die kort daarna zijn seizoenstotaal op negen goals zette en de 3-0 tussenstand op het bord zette.

De wedstrijd was daarmee beslist. Tobias Pachonik zorgde namens de uitploeg nog wel voor een prachtige treffer door een afvallende bal ineens in de verre hoek binnen te schieten, maar die 3-1 was louter een eretreffer. Bergwijn liet zich vervolgens namelijk nog eens gelden met een schitterende steekpass op Malen, die de eindstand op 4-1 bepaalde én zijn tiende van het seizoen maakte.

Een mooi moment was er nog voor Ryan Thomas. De middenvelder uit Nieuw-Zeeland kwam in de zomer van 2018 al van PEC Zwolle naar PSV, maar maakte door een zware knieblessure nog niet zijn debuut. Tegen VVV-Venlo was het dan eindelijk zover: ruim een jaar na zijn transfer maakte hij zijn eerste minuten voor PSV, dat zich door de zege in punten weer naast Ajax op de ranglijst voegt.

PSV Nederland

VVV-Venlo Nederland

VVV-Venlo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Bergwijn vaak onzichtbaar belangrijk, tegen VVV in de spotlights'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.