Bergwijn: 'Door de benen spelen was de enige optie'

Reacties

Steven Bergwijn werd zaterdag de eerste PSV'er met twee doelpunten van buiten het strafschopgebied sinds Memphis Depay in 2014. De aanvaller hielp de Eindhovenaren daarmee over het dode punt tegen Sparta Rotterdam.

Bergwijn: 'Door de benen spelen was de enige optie'

'Bij de 1-2 dacht ik gewoon: schieten. Die bal kwam perfect. Vorige week kreeg ik ook een paar kansjes, maar werden de inzetten telkens van de lijn gehaald. Nu gingen ze er wel in', liet Bergwijn weten in gesprek met FOX Sports. Voorafgaand aan de 1-1 speelde Bergwijn Sander Fischer door de benen. 'Ik zag zijn benen open staan, dat was eigenlijk de enige optie. Daarna schoot ik hem in de verre hoek, zoals de trainer vaak zegt. Qua goals was het vandaag een goede wedstrijd, maar als team moet het nog wel beter.'

Phillip Cocu was heel blij voor Bergwijn. 'Hij traint er veel op en dit is het beste resultaat. Fantastisch. De vorige wedstrijd liet hij zich ook zien door goed vanuit zijn taak te spelen en deze keer maakt hij belangrijke goals waardoor we winnen', meldde de PSV-coach, wiens team vroeg op achterstand kwam op Het Kasteel.

'Of ik opgelucht ben? Nou, dat is een groot woord. We hadden veel moeite met het veld, gleden continu weg en konden de bal niet in de ploeg houden. Ik had ook niet het gevoel dat de 1-3 dichtbij was, dan moet je zorgen dat het 1-2 blijft.'

Hirving Lozano bleef in de rust achter in de kleedkamer. 'Hij kreeg twee behoorlijke tikken. We besloten om geen risico te nemen.' PSV stuit volgende week in eigen huis op SC Heerenveen en neemt in de speelronde daarna op tegen Feyenoord in De Kuip.

'Gewoon nauwelijks verschil tussen hekkensluiter Sparta en koploper PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.