Bergwijn blikt terug op frustrerende Spurs-maanden: 'Die kans kwam maar niet'

Reacties

Steven Bergwijn was in januari al erg dicht bij een transfer naar Ajax, maar de deal kwam toen niet rond, waardoor hij bij Tottenham Hotspur bleef. Daar kwam hij in de tweede seizoenshelft nog maar nauwelijks aan spelen toe. Bergwijn is blij dat deze periode inmiddels achter hem ligt.

Bergwijn blikt terug op frustrerende Spurs-maanden: 'Die kans kwam maar niet'
© Pro Shots

Bergwijn is met een paar maanden vertraging nu alsnog speler van Ajax, dat ruim 31 miljoen euro op tafel legde om de aanvaller te kunnen binnenhalen. Dat prijskaartje ziet de speler vooral als een mooie blijk van vertrouwen; vertrouwen dat hij in Engeland weleens miste. Vooral de afgelopen maanden waren frustrerend voor de Oranje-international.

'Het was lastig, vooral ook mentaal, omdat ik weinig speelde in de tweede seizoenshelft bij Tottenham Hotspur', vertelt Bergwijn aan VI. 'Als ik er als invaller in kwam, kon ik wel belangrijk zijn, maar dan moest ik de volgende wedstrijd toch weer op de bank zitten. In de wedstrijden en minuten die ik kreeg, dwong ik volgens mij wel af dat ik een kans moest krijgen. Maar die kwam niet, en dat maakte het ook moeilijk.'

Lees via VI PRO het gehele gesprek met Steven Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.