Bergwijn aast op Champions League-winst en grinnikt om Ajax-nachtmerrie

Reacties

Steven Bergwijn is dolgelukkig met zijn transfer naar Tottenham Hotspur, zo vertelt hij in een kort eerste interview op de website van zijn nieuwe werkgever. Daarin blikt de geboren Amsterdammer ook kort terug op de dreun die Tottenham vorig seizoen uitdeelde aan Ajax.

Bergwijn aast op Champions League-winst en grinnikt om Ajax-nachtmerrie
© Pro Shots

Ajax stond op de drempel van de Champions League-finale, toen het in de thuiswedstrijd tegen Tottenham toch nog mis ging. Diep in blessuretijd maakte Lucas Moura de 2-3 en ging Tottenham naar de eindstrijd in Madrid. 'Ik heb er vorig seizoen van genoten dat Tottenham van Ajax won', glimlachte Bergwijn na het zetten van zijn tot medio 2025 doorlopende contract in Londen.

'Dit is een geweldige transfer, naar een geweldige club', glunderde Bergwijn. 'Het is een droom voor iedere speler om in de Premier League te spelen. De sfeer, de stadions die altijd vol zitten... Ik wil hier doelpunten maken, assists geven en de Champions League winnen.'

Bergwijn is PSV dankbaar voor alles: 'Ik weet wat ze voor mij gedaan hebben en zonder PSV was ik hier nu niet. Ik ben blij dat ik de club nu wat kan teruggeven', doelde de Oranje-international op de transfersom die Tottenham overmaakt. De Londenaren betalen sowieso dertig miljoen euro en via bonussen kan Bergwijn nog meer geld verdienen voor zijn oude club. De eerste twee miljoen aan bonussen zijn een abc'tje en worden vrijwel zeker gehaald.

Bij Tottenham wordt José Mourinho de coach van Bergwijn. 'Als kleine jongen keek ik tegen hem op en nu ga ik onder hem werken...' Bergwijn leeft zijn droom. 'Je moet in jezelf geloven. Ik weet wat ik kan brengen voor dit team. Het is een droom en een eer om hier te spelen.' Zondag kan Bergwijn zijn debuut maken voor Tottenham in de competitietopper tegen Manchester City (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.