Bergström gaat voor nieuwe kans bij Willem II

Reacties

Emil Bergström vertrekt op huurbasis naar Willem II. De 28-jarige verdediger zat bij FC Utrecht op een zijspoor en gaat nu voor een herkansing in Tilburg. Bij Willem II is men naarstig op zoek naar defensieve versterkingen.

Bergström gaat voor nieuwe kans bij Willem II
© Pro Shots

Voor Willem II heeft het vinden van nieuwe centrale verdedigers de hoogste prioriteit. De Tilburgers namen afscheid van Sebastian Holmén (einde contract), Jan-Arie van der Heijden (einde contract), Sven van Beek (gehuurd van Feyenoord) en Jordens Peters (gestopt). Het contract van Freek Heerkens, die ook op de backpositie en als defensieve middenvelder uit de voeten kan, werd wél verlengd. Met het aantrekken van twee of drie nieuwe centrale verdedigers wil Willem II de mogelijkheden op die positie uitbreiden.

De eerste is dus Bergström. De centrale verdediger, die in 2018 neerstreek in de Domstad, had onder trainer René Hake weinig perspectief op speelminuten. In het eerste oefenduel van het seizoen koos de trainer voor het inmiddels vertrouwde duo Willem Janssen en Mark van der Maarel centraal achterin. Bovendien kloppen talentvolle verdedigers als Tommy St. Jago en Benaissa Benamar op de deur.

Bergström, die in Utrecht wordt geroemd om zijn topsportmentaliteit, kwam zodoende niet verder dan 27 wedstrijden in het shirt van FC Utrecht. Afgelopen seizoen bleef de teller staan op negen Eredivisieduels. Hij heeft nog een contract tot medio 2022 bij FC Utrecht.

Het vertrek van Bergström past bij het huidige beleid van FC Utrecht, dat vooral spelers van de hand moet zien te doen. Zo vond Jonas Arweiler al onderdak bij Almere City FC en is ook de verwachting dat er snel nieuws komt rondom Odysseus Velanas. Ook moet deze week nog de transfer van Václav Cerny naar FC Twente worden afgerond. Woensdagavond werd tevens duidelijk dat dertigvoudig international Eljero Elia weinig uitzicht heeft op speelminuten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.