Bergkamp legt uit waarom hij niet nu al terug wil keren bij Arsenal

Reacties

Het begint te kriebelen bij Dennis Bergkamp en dus lonkt een terugkeer in het profvoetbal. De oud-voetballer staat zeer positief tegenover een rentree bij Arsenal.

Bergkamp legt uit waarom hij niet nu al terug wil keren bij Arsenal
© Pro Shots

Bergkamp beëindigde in 2006 zijn actieve spelersloopbaan en ging vervolgens in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag. Eind 2017 werd Bergkamp op non-actief gesteld door de Amsterdammers, in maart van dit jaar pakte Bergkamp zijn trainerscarrière weer op door aan te sluiten bij de staf van Jong Almere City FC, het elftal waarin zijn zoon toentertijd speelde.

In een uitgebreid interview met Ian Wright, eveneens oud-speler van Arsenal, blikt Bergkamp vooruit op zijn eigen toekomst. 'Ik zou het geweldig vinden om terug te keren bij Arsenal', vertelt de publiekslieveling, die een eigen standbeeld heeft voor het Emirates Stadium van Arsenal.

De club moet echter geduld hebben. 'Op dit moment is het lastig omdat ik een jong gezin heb', legt Bergkamp uit. 'We zitten op dit moment goed hier. Maar als de kinderen ouder worden gaan ze hun eigen plannen krijgen in het leven. Als dat gebeurd is, wil ik best terugkeren als coach. In de jeugdopleiding, of zelfs bij het eerste elftal. Ik zie mezelf niet als hoofdtrainer, want ik vind het prettiger om deel uit te maken van een staf.'

Bergkamp speelde tussen 1995 en 2006 liefst 315 competitiewedstrijden voor Arsenal, in 1998 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland.

Het hele item met Ian Wright en Dennis Bergkamp

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.