Berghuis trots na indrukwekkend eerbetoon: 'Dit is Feyenoord'

Reacties

Feyenoord haalde donderdagavond de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi door SC Heerenveen met 0-1 te verslaan. 'Dat was vandaag niet het belangrijkste', zo verwezen Steven Berghuis en Jan-Arie van der Heijden naar het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw.

Berghuis trots na indrukwekkend eerbetoon: 'Dit is Feyenoord'
© Pro Shots

'We zijn een groot man veel te vroeg verloren', sprak Berghuis na afloop van het duel in Friesland. De aanvoerder van Feyenoord liet Leroy Fer vooraf het woord doen nadat het ook Dick Advocaat naar eigen zeggen niet lukte om het woord te nemen. 'Weinig woorden zijn vaak al genoeg. De boodschap (van Advocaat, red.) was duidelijk. Leroy sprak voor de wedstrijd nog wel. Dat heb ik hem gevraagd. Hij kende Carlo het langst en hij was de juiste persoon om dat te doen’, aldus Berghuis voor de camera van FOX Sports.

De aanvoerder was na afloop bijzonder trots op de manier waarop Feyenoord De Leeuw eerde. Zo gingen de spelers na afloop samen met de fans op de foto met een groot spandoek (zie video onderaan). 'Echt mooi. Dan ben je trots op Feyenoord. Dit is Feyenoord, de club die er in dit soort momenten voor elkaar is. Hoeveel man er ook weer zit in het uitvak, dat is uniek. Dit zijn momenten om een trotse Feyenoorder te zijn.'

Ook Van der Heijden deelde zijn herinneringen aan De Leeuw. 'Ik hoop dat we, met de manier waarop we Carlo geëerd hebben, één procent van het verdriet hebben kunnen verminderen bij de familie. Het was na afloop stil in de kleedkamer. Carlo was echt een gouden gozer en iedereen mocht hem. Het gemis is heel groot.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.