Berghuis sluit later aan bij groepstraining Feyenoord

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat begint vandaag met een, op drie spelers na, bijna fitte groep aan de voorbereiding van het seizoen. De trainer mist de geblesseerden Tyrell Malacia (heup) en Luis Sinisterra. Steven Berghuis is er wel, maar traint nog niet met de groep mee. Feyenoords sterspeler herstelt van een luchtweginfectie waarvoor hij onlangs even in het ziekenhuis is geweest. Advocaat doet rustig aan met Berghuis tijdens een voorbereiding die langer is dan normaal. Pas in september speelt de club zijn eerste officiële wedstrijd.

Berghuis sluit later aan bij groepstraining Feyenoord
© Pro Shots

De nieuwelingen Mark Diemers (Fortuna Sittard), Bryan Linssen (Vitesse) en Christian Conteh (FC Sankt-Pauli) melden zich wel op 1908. Dat is niet voor het eerst. Het trio werkte vorige week al een aantal testen en trainingen af onder leiding van performance coach Rick Cost. Ook Marcos Senesi, Jens Toornstra, Ridgeciano Haps, Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Wouter Burger trainden al voor zichzelf.

Advocaat denkt sowieso op een goed niveau aan de voorbereiding te kunnen beginnen, nu hij erin slaagde het geraamte van zijn elftal intact te houden. In de breedte heeft Feyenoord wel ingeleverd. Advocaat zag in de winter Kenneth Vermeer en Sam Larsson vertrekken naar respectievelijk Los Angeles FC en Dalian Professional. Daarbij voegden zich deze zomer onder meer Oguzhan Özyakup (terug naar Besiktas), Rick Karsdorp (terug naar AS Roma), Edgar Ié (terug naar Trabzonspor) en Jan-Arie van der Heijden (nog geen club). Wel slaagde Feyenoord erin de aflopende contracten van Leroy Fer en Eric Botteghin te verlengen. Fer voor twee seizoenen, Botteghin voor één. Zij trainen vandaag ook op 1908.

Feyenoord zal snel communiceren hoe de voorbereiding op het seizoen er verder uitziet. De club overweegt nog steeds een trainingskamp in het buitenland en heeft als alternatief plan een of twee stages in Nederland, dicht bij de grens met Duitsland. Feyenoord is van plan een aantal oefenwedstrijden te spelen tegen gerenommeerde clubs, maar de onderhandelingen daarover lopen nog.

'Feyenoord is verder dan PSV als Advocaat zijn zin krijgt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.