Berghuis probeert Ajax-plan bij hervatting te duiden

Reacties

Steven Berghuis heeft proberen uit te leggen wat het idee van Ajax was om Feyenoord te bestrijden bij de hervatting van De Klassieker. Dat idee kwam nauwelijks uit de verf door de vroege treffer van de Rotterdammers.

Berghuis probeert Ajax-plan bij hervatting te duiden
© ESPN

Ajax-trainer Maurice Steijn wisselde bij de hervatting en bracht Chuba Akpom in voor verdediger Anass Salah-Eddine. 'Je weet dat het een heel moeilijke opdracht is, maar je probeert wel wat te verzinnen om terug in de wedstrijd te komen', stelt Berghuis bij ESPN. 'Maar dat plan was niet om na drie minuten een tegengoal te krijgen...', treurt de aanvaller na.

Gevraagd naar het spelplan van Ajax, probeerde Berghuis wat duiding te geven. 'We probeerden wat meer opportunistischer te spelen met Brobbey en Akpom, met voorzetten vanaf de flanken en vanaf achteruit wat sneller spel. Dat hebben we geprobeerd. Maar tot hoever kun je gaan als je na een paar minuten met 0-4 achter komt?'

Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen, weet Berghuis. 'Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben. Als ploeg zien we niet de ontwikkeling die we graag willen zien. Er zijn genoeg wapens in dit team, alleen hebben we het vooralsnog moeilijk. Dat heeft Feyenoord aardig blootgelegd', is de pijnlijke conclusie van de aanvoerder.

Berghuis probeert vooruit te kijken. 'Er is wel degelijk kwaliteit in de selectie, alleen vanaf het begin van het seizoen krijgen we veel te veel tegengoals. We hebben het moeilijk als ploeg. Het enige waar je zelf invloed op hebt, is dat je zaterdag tegen RKC Waalwijk fysiek en mentaal fris bent om die drie punten binnen te halen. Dat kost kracht en energie, want het is moeilijk. Maar je bent het verplicht. Als je dat niet aankunt, kun je ook niet voor Ajax spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.