Berghuis prijst Kudus en Tadic: 'Beste aanvoerder die ik gehad heb'

Reacties

Steven Berghuis was zondagmiddag één van de grote uitblinkers bij de 0-5 zege van Ajax op SC Cambuur. De ervaren middenvelder genoot onder meer van de wisselwerking met Mohammed Kudus en Dusan Tadic.

Berghuis prijst Kudus en Tadic: 'Beste aanvoerder die ik gehad heb'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

'Twee keer winnen, dat is uiteindelijk het beste medicijn', concludeerde Berghuis na de zege in Leeuwarden op de persconferentie. 'Tegen Excelsior hadden we ook nog kunnen verliezen, maar als je die wint heb je wel een andere week, een lekkere week. We hebben een hele trainingsweek kunnen draaien, als je dan 0-5 wint, groeit het vertrouwen', aldus de linkspoot.

Hoe komt het dat Ajax onder John Heitinga wél weet te winnen? 'De kwaliteit was zeker al aanwezig in de spelersgroep, maar er zijn een paar positiewisselingen doorgevoerd en dan zie je dat het toch klikt, al zijn we natuurlijk pas twee wedstrijden onderweg. Maar met Dusan Tadic in de punt van de aanval, Owen Wijndal en Steven Bergwijn als koppeltje op links en Kudus en ik in de afwisseling, werkt het goed', analyseert Berghuis.

Kudus heeft kwaliteiten, dat is wel een kanjer

'De wisselwerking met Kudus loopt goed, al denk ik dat dat ook goed met Francisco Conceição zou kunnen. Dat zijn beweeglijke spelers die binnendoor en buitenlangs kunnen gaan en graag de combinatie aangaan. Belangrijk is dan als ik op rechts uitkom en Kudus in het midden, dat we elkaars verdedigende taken ook overnemen. We zijn allebei spelers die graag vrijheid hebben in het bewegen. Kudus heeft kwaliteiten, dat is wel een kanjer', vindt Berghuis. 'We moeten hem wat vrij laten en zijn gang laten gaan, dan kan hij van grote waarde zijn voor ons.'

Berghuis werd op de persconferentie ook gevraagd naar Tadic. De captain kreeg dit seizoen behoorlijk wat kritiek, maar was tegen Cambuur wel weer belangrijk met een doelpunt en een assist. 'Ik vind Dusan ook echt een kanjer, hij is de beste aanvoerder die ik heb gehad en waarmee ik heb gespeeld', vertelt Berghuis.

'Ik ben zelf aanvoerder geweest bij Feyenoord en ik zie aan hem dingen dat ik denk: dat is een échte aanvoerder. Hij is gewoon onverstoorbaar, of hij nu goed in de wedstrijd zit of niet. Of we laat op de club komen, of we hebben geen ruimte om op te warmen, Dusan doet altijd wat hij moet doen. Hij probeert altijd spelers te helpen. Rondom de zestien in de combinatie met spelers kun je hem ook echt nog fantastisch gebruiken. Dus ik zou Dusan niet afschrijven, nee', besloot Berghuis.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.