Berghuis laat zich in nieuwe rol onder Advocaat meteen zien tegen VVV

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd onder trainer Dick Advocaat winnend afgesloten. Tegen VVV-Venlo was het spel lang niet altijd goed, maar de eerste Eredivisie-winst sinds 29 september werd zondagmiddag een feit.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

De hand van Advocaat was in Limburg direct zichtbaar. Aanwinst Marcos Senesi werd teruggezet naar de bank en Jan-Arie van der Heijden werd meteen in de basis gezet door de opvolger van de vertrokken Jaap Stam. De centrumverdediger maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht in bijna twee maanden.

Naast een mutatie in zijn achterhoede koos Advocaat ook een nieuwe aanvoerder. Steven Berghuis neemt voor het resterende deel van het seizoen de band over van Eric Botteghin, die het duel met VVV miste wegens hamstringklachten. In de 33ste minuut was Berghuis meteen belangrijk voor Feyenoord, met een mooi schot van afstand zette hij Feyenoord op een 0-2 voorsprong tegen VVV. Daarvoor had Nicolai Jørgensen de score geopend in de achttiende minuut, op aangeven van Jens Toornstra.

De tweede helft was allesbehalve interessant. Feyenoord gaf weinig weg, maar creëerde ook niet bijzonder veel. VVV zette er dus ook niet veel tegenover. Zelfs toen de thuisclub twintig minuten voor tijd met tien man kwam te staan na rood voor Christian Kum, veranderde er lang niets aan de tussenstand. Pas in de laatste minuut van de extra tijd volgde alsnog de 0-3, na hands van Steffen Schäfer mocht Berghuis aanleggen vanaf elf meter, hij faalde niet.

Feyenoord zal de 0-3 overwinning in Limburg gewoon met een positief gevoel onthalen. De Rotterdammers klimmen op de ranglijst over onder andere stadgenoot Sparta heen en voeren nu het rechterrijtje aan.