Berghuis laat frustraties de vrije loop na doelpunt in kampioenswedstrijd

Steven Berghuis baarde woensdag opzien door zijn doelpunt in de kampioenswedstrijd van Ajax op bijzondere wijze te vieren. Bij de Oranje-international kwamen de nodige emoties los.

Ajax
Ajax
5 - 0
sc Heerenveen

Berghuis verdubbelde in de 33ste minuut de score tegen SC Heerenveen, nadat Nicolás Tagliafico het openingsdoelpunt voor zijn rekening had genomen. Berghuis vormde het eindstation van een prachtige Ajax-aanval en schoof de bal op aangeven van de opgestoomde Jurriën Timber in het lege doel.

Bij het juichen legde Berghuis eerst de nadruk op zijn Ajax-shirt. De knieschuiver die de middenvelder daarna in gedachten had, pakte niet uit zoals gehoopt. Na een koprol schopte Berghuis vervolgens de cornervlag kapot. De reactie van de Ajacied zou te maken kunnen hebben met de kritiek van trainer Erik ten Hag.

Sébastien Haller zou de score nog in de eerste helft optillen naar 3-0. De aanvalsleider beëindigde zijn doelpuntendroogte en schoot vanaf de stip de derde Ajax-treffer binnen.