Berghuis: 'Ik ben er ziek van, we hadden gewoon moeten winnen'

Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis baalde enorm van het gelijkspel tegen Rangers. Ook trainer Dick Advocaat vond dat er meer in zat tegen de Schotten.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
Glasgow Rangers

Feyenoord had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen met het oog op Europese overwintering door van Rangers te winnen, maar mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat Luis Sinisterra met een knappe goal voor 2-2 zorgde. 'Dit is echt balen', reageerde Berghuis na afloop bij RTL7. 'We hebben er met zijn allen echt voor gevochten, maar de tweede helft deden we zo lang over het maken van keuzes. Daardoor kon je niet tussen de linies spelen.'

En dus had Feyenoord moeite om na de twee goals van Alfredo Morelos het Rangers opnieuw moeilijk te maken, wat voor rust juist nog wel was gelukt. 'De eerste helft creëerden we in ieder geval nog kansen, dat was goed. Maar in de tweede helft hielpen we hen in de wedstrijd.' Dat Feyenoord dankzij de zege van FC Porto nog leeft, kon Berghuis even niks mee. 'Op dit moment ben ik er gewoon ziek van, we hadden hier gewoon moeten winnen.'

Advocaat
Dat besef leefde ook bij Advocaat. 'Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld', reageerde de trainer bij FOX Sports. 'Ik denk dat er vandaag zeker meer in had gezeten dan 2-2. Ook gezien de manier zoals we gespeeld hebben, wat heel veel kracht kost. Dat continu afjagen, dat hebben ze goed gedaan', doelde de Hagenaar vooral op de eerste helft, waarin Feyenoord één keer scoorde. 'Zij hebben twee kansen en maken twee goals, daar zit het verschil.'

Over het spel van Feyenoord, en dan vooral in de eerste helft, was Advocaat desondanks wel tevreden. 'Op zich hebben we het met zijn allen goed gedaan. Zo kan je het iedere tegenstander moeilijk maken', constateerde hij na zijn vijfde duel als Feyenoord-trainer. 'De eerste helft was de beste onder mijn leiding. Ze hebben er alles aan gedaan, maar meer zat er op het einde niet in. We hadden moeten winnen, gezien het spelbeeld. We moeten onszelf belonen, maar dat hebben we niet gedaan.'

Desondanks leeft Feyenoord nog. Want als het op 12 december zelf wint van Porto en Rangers dat tegelijkertijd in Schotland ook doet tegen Young Boys, overwinteren de Rotterdammers in Europa. Ook Advocaat weet dat het een moeilijke opgave wordt. 'Dan moeten we het maar in Porto doen, toch? Ik zie Rangers wel winnen van Young Boys, maar dan moeten wij wel winnen van Porto. En dat heeft toch wel een uitstekende ploeg.'