Berghuis had rode kaart tegen AZ ook begrepen

Reacties

Steven Berghuis was na afloop van Feyenoord-AZ (0-3) één van de meest veelbesproken spelers, maar niet om de goede reden. De aanvaller, die tegen zijn oude club speelde, zette kort voor rust een flinke charge in op Teun Koopmeiners. Hij kreeg daarvoor een gele kaart, waar rood ook niet had misstaan.

Berghuis had rode kaart tegen AZ ook begrepen

Geconfronteerd met zijn actie zei Berghuis na de wedstrijd dat de overtreding het midden hield tussen geel en rood. 'Het zat ertussenin, denk ik. De scheidsrechter had 'm zeker kunnen geven, maar ze beoordelen het met geel. De scheids én de VAR doen dat', concludeerde de aanvaller bij FOX Sports.

Over de wedstrijd zelf was hij duidelijk: die was van Feyenoord-zijde niet goed. 'Het verschil was groot, denk ik. Complimenten aan AZ, ze hebben het goed voor elkaar. Natuurlijk schrik ik ervan dat we thuis met 0-3 verliezen. Maar AZ was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Je kunt ook alle complimenten aan AZ geven.'

Berghuis vindt zichzelf met Feyenoord terug op de tiende plaats in de Eredivisie. De aanvaller deed van begin tot eind mee in zes wedstrijden en scoorde driemaal voor Feyenoord. Aanstaande zondag komt FC Twente op bezoek, opnieuw een voormalig werkgever van Berghuis. Aan het begin van zijn loopbaan speelde hij acht wedstrijden voor de Tukkers.

Koopmeiners toont begrip voor Berghuis: 'Snap dat er frustratie zit'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.