Berghuis: 'Een wat als-gevoel heb ik nooit gehad'

Reacties

Steven Berghuis blikt in gesprek met VI terug op een bijzonder seizoen. Onder Dick Advocaat was Feyenoord bezig aan een fabuleuze opmars totdat het seizoen werd stilgelegd en uiteindelijk zelfs beëindigd door de coronapandemie.

Berghuis: 'Een wat als-gevoel heb ik nooit gehad'
© Pro Shots

De Rotterdammers leken afgeschreven toen Jaap Stam eind oktober 2019 zijn contract inleverde, maar vlak voor de lockdown hadden de Rotterdammers het gat met koploper Ajax gereduceerd van vijftien tot zes punten. Ook stond er nog de bekerfinale op het programma tegen FC Utrecht, terwijl Berghuis op weg leek topscorer van Nederland te worden. Met vijftien goals deelde hij de leiding met Cyriel Dessers.

'Een wat als-gevoel heb ik nooit gehad', kijkt Berghuis terug. 'Zes punten achterstand en een minder doelsaldo blijft een groot gat. Hadden we bij PSV gewonnen in plaats van gelijkgespeeld, was het gat vier geweest en zou ik meer mogelijkheden hebben gezien, al waren we dan nog afhankelijk van anderen.'

'Maar feit blijft dat je nooit weet hoe alles was geëindigd', vervolgt de Oranje-international. 'We moesten nog naar AZ en thuis tegen Ajax. Ik vind het vooral zonde dat we de bekerfinale niet kunnen spelen, want dan praat je toch over een mooie en tastbare prijs. En wat die topscorerstitel betreft: het seizoen is niet afgemaakt, dus kun je dan wel spreken van een topscorer?'

Lees het volledige interview met Steven Berghuis op VI PRO. Waarin denkt de aanvaller bijvoorbeeld nog progressie te kunnen boeken?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.