Op deze basiself is Schreuder uitgekomen voor De Klassieker

Reacties

Ajax-trainer Alfred Schreuder kiest voor Steven Berghuis als middenvelder in De Klassieker. Daarmee keert de speler die 87 keer scoorde in 199 wedstrijden voor Feyenoord terug in een volle Kuip.

Op deze basiself is Schreuder uitgekomen voor De Klassieker
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Ajax
Ajax

Het is niet de eerste keer dat Berghuis als Ajax-speler in De Kuip speelt tegen Feyenoord, maar op 19 december 2021 (0-2 voor Ajax) werd het duel vanwege de coronapandemie achter gesloten deuren afgewerkt. Dat is dit seizoen niet het geval: De Kuip is uitverkocht voor de eerste Klassieker van het seizoen.

Voor Berghuis wordt het zijn eerste wedstrijd sinds het begin van het WK, door ziekte kon hij de afgelopen tijd niet in actie komen. Hij vormt samen met Davy Klaassen en Kenneth Taylor de middelste linie van Aax. Voorin krijgt Mohammed Kudus, die eveneens ziek was in januari, de voorkeur boven spits Brian Brobbey. Dusan Tadic en Francisco Conceição zijn de flankspelers.

Achterin moest Schreuder ook keuzes maken, mede door de schorsing van Devyne Rensch. De verdediger kreeg rood tegen FC Twente, Schreuder laat zijn defensie staan zoals die vorm kreeg na de rode kaart voor Rensch. Dit betekent dat Edson Álvarez een linie terugzakt en naast Jurriën Timber komt te staan, Calvin Bassey en Jorge Sánchez zijn de backs voor keeper Gerónimo Rulli.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Berghuis, Klaassen; Conceição, Kudus, Tadic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.