Berghuis baalt: 'Had het liever gewoon uitgespeeld'

Reacties

Bij Steven Berghuis zijn er gemengde gevoelens na het staken van de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord (1-1). Volgens Dick Advocaat heeft scheidsrechter Kevin Blom de juiste beslissing genomen.

Berghuis baalt: 'Had het liever gewoon uitgespeeld'
© Pro Shots

Het oordeel van Advocaat bij FOX Sports was duidelijk. Hij had er alle begrip voor dat Blom de wedstrijd dinsdagavond na 63 minuten stopte wegens de dichte mist in Sittard. 'Het was de juiste beslissing van de scheidsrechter. De grensrechters konden niet meer zien of het buitenspel was aan de andere kant. De belangen zijn daar dan te groot voor. Blom heeft de juiste beslissing genomen', sprak de Feyenoord-coach.

Berghuis sprak van vervelende omstandigheden. 'Het veld natuurlijk, maar daar moet je mee omgaan. En dan de mist, die was er eigenlijk al vanaf het begin, maar het werd wel steeds ietsje erger', aldus de Feyenoord-aanvaller, die nog voor de aftrap al zijn twijfels had. Blom deed toen diverse inspecties en oordeelde dat er gewoon om 20.45 uur begonnen kon worden.

Berghuis: 'Als je aan het begin van de wedstrijd kijkt, dan speel je het liefst helemaal niet. Ik denk dat het ook voor de supporters en de mensen voor de tv niet leuk was. Later had ik het liever gewoon uitgespeeld, we waren toch bezig. Allebei de teams hadden zoiets van doorspelen. Maar dan kijk ik puur vanuit hoe ik zelf op het veld stond. We zaten in die wedstrijd.'

Moeilijk voetballen
Over het veldspel van Feyenoord was Advocaat niet enthousiast, maar hij wees ook op de lastige omstandigheden. Ook bij Fortuna Sittard werd geklaagd over het veld, onder anderen door aanvoerder Mark Diemers. Advocaat: 'Het was moeilijk voetballen in de eerste helft. Het veld was slecht en Fortuna stond ook goed georganiseerd. Beide partijen creëerden heel weinig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.