Benzema verrast met aankondiging van vertrek bij Real Madrid

Reacties

Karim Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real Madrid. Dat is door de club zondag bevestigd in een statement.

Benzema verrast met aankondiging van vertrek bij Real Madrid
© Pro Shots

Benzema heeft een aflopend contract bij Real Madrid en heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging. De 35-jarige spits won met Real onder meer vijf keer de Champions League en werd aan het einde van vorig jaar nog bekroond met een Gouden Bal.

Benzema kwam als 21-jarige in 2009 naar Estadio Santiago Bernabéu nadat hij door Florentino Pérez was overtuigd om de overstap te maken vanaf Olympique Lyon. Hij groeide in Madrid uit tot een bepalende speler in een gouden periode voor de club. Met Real won Benzema het verbluffende aantal van 25 prijzen. Geen speler pakte meer titels met De Koninklijke.

In het lijstje van spelers met meeste optredens voor de Spaanse topclub staat hij op de vijfde plaats. De teller staat nu op 647 optredens. Daar kan zondag nog een 648ste optreden bijkomen, Real sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao. Benzema scoorde 353 keer voor de club die hij met pijn in het hart kan verlaten. Real neemt dinsdag met een speciale persconferentie afscheid van Benzema. Pérez zal hem dan toespreken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De kans lijkt groot dat de Frans international zijn loopbaan vervolgt in Saoedi-Arabië. Vanuit de oliestaat zou de sterspeler een duizelingwekkende aanbieding hebben gekregen om voor Ittihad FC te gaan spelen. Een vertrek naar Saoedi-Arabië zou een weerzien met zijn oude ploeggenoot Cristiano Ronaldo betekenen. De 38-jarige Portugees speelt sinds begin dit jaar voor Al-Nassr.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.