'Benzema torenhoge favoriet voor Gouden Bal, Van Dijk valt buiten het podium'

Reacties

Met zijn 34 jaar bevindt Karim Benzema zich in de herfst van zijn carrière, maar de aanvaller van Real Madrid geldt als torenhoge favoriet om de Gouden Bal op zijn naam te brengen. Als het aan de bezoekers van VI.nl ligt, gaat Benzema met de prestigieuze prijs aan de haal.

'Benzema torenhoge favoriet voor Gouden Bal, Van Dijk valt buiten het podium'
© Pro Shots

Van de ruim 6.400 stemmers op de poll 'Wie verdient de Gouden Bal het meest' koos 72 procent voor Benzema. Nummer twee Kevin De Bruyne volgt met tien procent op gepaste afstand, Robert Lewandowski voltooit het podium met zeven procent van de stemmen. Met vier procent van de stemmen valt Virgil van Dijk net buiten de boot. De overige kandidaten spelen een rol in de marge.

Benzema onderstreepte zijn favorietenstatus zaterdag door voor de vijfde keer in zijn loopbaan beslag te leggen op de Champions League. Van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, die jarenlang met zijn tweeën uitmaakten wie de Gouden Bal won, lijkt de Franse aanvaller deze editie nauwelijks concurrentie te ondervinden. De laatste die de hegemonie van Ronaldo en Messi doorbrak, was Benzema's ploeggenoot Luka Modric. Die won de Gouden Bal in 2018 na de Champions League-winst met Real en het bereiken van de WK-finale met Kroatië.

Bijval
Tegenover Canal+ gaf Benzema toe dat het winnen van de Gouden Bal een belangrijk doel is. 'Het is logisch dat ik het in mijn hoofd heb. Ik heb mijn seizoen volmaakt, ik denk dat ik het niet beter had kunnen doen bij mijn club. Hoe dan ook ben ik trots op wat ik bereikt heb.' Benzema, die zich met vijftien doelpunten tot topscorer kroonde in de Champions League en met 27 goals ook al de topscorer werd in La Liga, kan alvast rekenen op de steun van de legendarische spitsen Thierry Henry en Ronaldo.

Poll (gesloten) Wie verdient de Gouden Bal het meest?
  • 72% Karim Benzema (4.578 stemmen)
  • 10% Kevin De Bruyne (607 stemmen)
  • 4% Virgil van Dijk (225 stemmen)
  • 7% Robert Lewandowski (471 stemmen)
  • 1% Sadio Mané (94 stemmen)
  • 2% Kylian Mbappé (124 stemmen)
  • 2% Luka Modric (125 stemmen)
  • 2% Mohamed Salah (102 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.