Benzema over rentree bij Frankrijk: 'Zó veel talent, ik kan niet wachten'

Reacties

Karim Benzema heeft gereageerd op zijn rentree in de nationale ploeg van Frankrijk. De 33-jarige spits is trots en heeft naar eigen zeggen bijzonder veel zin om met een unieke ploeg vol talent aan de slag te gaan.

Benzema over rentree bij Frankrijk: 'Zó veel talent, ik kan niet wachten'
© Pro Shots

Het was de laatste dagen hét onderwerp van gesprek in Frankrijk: de opvallende terugkeer van Benzema in de nationale ploeg. Na zes jaar afwezigheid is hij weer opgeroepen, de 33-jarige spits gaat komende zomer mee naar het EK. Eerder besprak bondscoach Didier Deschamps de rentree van Benzema al, nu heeft ook de spits zelf gereageerd.

In gesprek met Onze Mundial gaat hij in op zijn comeback. 'Het gaat veel verder dan gewoon blijdschap, ik ben heel trots', aldus de aanvaller van Real Madrid. 'Ik heb hier lang op gewacht. Ik ben altijd blijven werken en heb nooit opgegeven, mijn droom nooit laten gaan. En uiteindelijk is dit de beloning. Ik ben superblij en kan niet wachten om erbij te zijn, mee te trainen, de wedstrijden te spelen. Het is zó'n getalenteerd team, daar wil ik gewoon onderdeel van zijn.'

Eerder in de week sprak Kylian Mbappé zijn blijdschap al uit over de terugkeer van zijn ervaren landgenoot. 'Ik heb altijd gezegd dat ik met geweldige spelers wil spelen. En Benzema... Er zijn in de wereld niet veel van zulke topspelers', sprak het supertalent van Paris Saint-Germain lovend.

Andersom blijkt ook Benzema zin te hebben in een samenwerking. 'Het moet makkelijk zijn om met hem samen te spelen. Hij is jong, dat klopt. Maar hij is ook zéér, zéér getalenteerd. Ik hou van hoe hij beweegt, hoe hij speelt. Nu is het aan ons om op het veld goed samen te werken, al heb ik daar geen twijfels over. Alleen moeten we het niet alleen hebben over Benzema en Mbappé. We hebben ook Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Paul Pogba, Ousmane Dembélé, Kingsley Coman en Wissam Ben Yedder. Het gevaar kan bij Frankrijk uit alle hoeken komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.