Benzema krijgt steun van legendes in Gouden Bal-strijd

Reacties

Na het Champions League-succes met Real Madrid is Karim Benzema de topfavoriet om de Gouden Bal te winnen. Volgens oud-topaanvallers als Thierry Henry en Ronaldo bestaat er geen twijfel over dat de 34-jarige Fransman de prijs verdient.

Benzema krijgt steun van legendes in Gouden Bal-strijd
© Pro Shots

Door de dominantie van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi was de Gouden Bal-verkiezing lang een tweestrijd. De Portugees won de prestigieuze prijs in de voorbije dertien jaar vijf keer en Messi werd zelfs zeven keer gekroond tot beste speler van de wereld. Alleen Luka Modric verdiende een plek tussen de twee, de 36-jarige Kroaat werd in 2018 na Champions League-winst met Real en het bereiken van de WK-finale uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Nu er duidelijk verval zichtbaar is bij Messi en Ronaldo, liggen er kansen voor anderen. Benzema heeft zaterdagavond zijn favorietenstatus nog eens onderstreept door voor de vijfde keer in zijn carrière de Champions League te winnen met De Koninklijke. Hij werd met vijftien goals topscorer in het miljardenbal en is met 27 goals ook al de topscorer geworden in La Liga, waarin Real eveneens de titel greep.

Hoe schat Benzema zelf zijn kansen in? 'Het is logisch dat ik het in mijn hoofd heb. Ik heb mijn seizoen volmaakt', zei de goalgetter na de finale in Parijs tegen Canal+. 'Ik denk dat ik het niet beter had kunnen doen bij mijn club. Hoe dan ook ben ik trots op wat ik bereikt heb.'

Als analist bij CBS Sports schoof Henry zijn landgenoot nadrukkelijk naar voren als belangrijkste kandidaat. 'Ik wil nog iets zeggen tegen France Football of wie er over gaat… Stop maar, Benzema heeft de strijd al gewonnen', zei de 44-jarige legende.

Ronaldo sloot zich bij de woorden van Henry aan. De 45-jarige Braziliaan die tussen 2002 en 2007 bij Real speelde, sprak zich bij Foot Mercato uit: 'De Gouden Bal? Die verdient Benzema. Misschien is het voor anderen een moeilijke keuze, maar voor mij niet.'

Poll (gesloten) Wie verdient de Gouden Bal het meest?
  • 72% Karim Benzema (4.578 stemmen)
  • 10% Kevin De Bruyne (607 stemmen)
  • 4% Virgil van Dijk (225 stemmen)
  • 7% Robert Lewandowski (471 stemmen)
  • 1% Sadio Mané (94 stemmen)
  • 2% Kylian Mbappé (124 stemmen)
  • 2% Luka Modric (125 stemmen)
  • 2% Mohamed Salah (102 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.