Benzema hoeft ondanks sekstape-zaak niet te vrezen voor plek bij Franse ploeg

Reacties

Karim Benzema hoeft niet te vrezen dat hij uit de Franse nationale ploeg wordt geweerd vanwege een mogelijk gerechtelijke sanctie in de sekstape-zaak. Noël Le Graët, voorzitter van de Franse bond, liet dat weten in gesprek met Le Parisien.

Benzema hoeft ondanks sekstape-zaak niet te vrezen voor plek bij Franse ploeg
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
8 - 0
Kazachstan
Kazachstan

Op 24 november komt de rechtbank van Versailles met een uitspraak in de sekstape-zaak waarbij Benzema en zijn voormalig teamgenoot bij Frankrijk Mathieu Valbuena betrokken zijn. Het openbaar ministerie oordeelt dat Benzema medeplichtig was aan een poging tot chantage van Valbuena, die werd bedreigd met het lekken van een intieme video. Het openbaar ministerie eist een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 75 duizend euro tegen de aanvaller van Real Madrid en Frankrijk.

Benzema hoeft zich over twee weken geen zorgen te maken over zijn rol bij de nationale ploeg, waarin hij vlak voor het afgelopen EK na vijf jaar afwezigheid terugkeerde. 'De bondscoach is altijd verantwoordelijk voor zijn selectie, en Benzema wordt niet uitgesloten bij een eventuele gerechtelijke sanctie', vertelt Le Graët, de voorzitter van de Franse bond.

Mathieu Valbuena was in tegenstelling tot Karim Benzema in oktober wel in de rechtbank in Versailles.
© Pro Shots
Mathieu Valbuena was in tegenstelling tot Karim Benzema in oktober wel in de rechtbank in Versailles.

'Ook al wordt de speler veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf, kan hij in beroep gaan. Of Benzema de komende maanden al dan niet wordt opgeroepen voor de nationale ploeg, houdt dus geen verband met deze uitspraak. Ik zal nooit tussen de bondscoach en de speler komen om te zeggen dat hij niet geselecteerd moet worden. Het is aan Didier Deschamps om te beoordelen of hij klaar is om voor Les Bleus te spelen', besluit de Franse bestuurder.

Met Benzema in de ploeg won Frankrijk vorige maand de finaleronde van de Nations League, waarin de teruggekeerde spits zich onderscheidde met een goal tegen België in de halve finale en een treffer in de finale tegen Spanje. Komende zaterdag hervatten de Fransen de WK-kwalificatiereeks met een thuisduel met Kazachstan. Frankrijk gaat met twee duels te gaan aan de leiding in groep D van de WK-kwalificatie.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep D WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
5
3
0
18-3
+15
18
2
Oekraïne
8
2
6
0
11-8
+3
12
3
Finland
8
3
2
3
10-10
0
11
4
Bosnië-Herzegovina
8
1
4
3
9-12
-3
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.