Benzema-afhankelijkheid van Real wordt tegen Getafe zichtbaar

Real Madrid is er donderdagavond niet in geslaagd om te winnen van Getafe. De weinig aantrekkelijke wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Karim Benzema lukte het niet om zijn onlangs neergezette record te verbeteren.

Getafe
Getafe
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Zidane moest het stellen zonder de geblesseerde Sergio Ramos en liet onder anderen Thibaut Courtois, Marco Asensio, Marcelo en Luka Modric op de bank tegen de verrassende nummer vier van Spanje, Getafe. Benzema startte wel. Hij zette zondag nog een record neer. Inclusief zijn hattrick tegen Athletic de Bilbao (3-0) maakte de Franse spits de laatste acht treffers van De Koninklijke.

Benzema liet meteen zien dat hij het record tegen Getafe wilde verbeteren. De Fransman raakte de bal na twee minuten hard, maar schoot net naast. Dat was ook meteen het spannendste moment van de eerste helft. Real had verreweg het meeste balbezit, maar kwam nauwelijks tot schoten op doel. Getafe liet aan de andere kant nog minder zien, waardoor de 0-0 bij rust geen verrassing was.

In de tweede helft ging Real weer op jacht naar de openingstreffer. Isco kwam dicht bij een doelpunt, maar kopte over het doel uit een voorzet. Brahim Díaz, die pas voor de tweede keer in de basis stond bij de Madrilenen, zorgde na ruim een uur voor opwinding. Hij speelde de bal uit de draai door de benen van Mauro Arambarri, die even geklopt was.

Zidane haalde Díaz kort daarna naar de kant voor Lucas Vázquez en bracht ook Asensio voor Gareth Bale, maar het was de thuisploeg die twee kansen kreeg op de voorsprong. Keylor Navas had een antwoord op pogingen van Jorge Molina en Jaime Mata. Uiteindelijk lukte het geen van beide ploegen meer om te scoren.

Real speelt eigenlijk nergens meer voor in La Liga. Met nog vier wedstrijden te gaan en een achterstand van zes punten is de tweede plaats in theorie nog wel haalbaar. Getafe is bezig aan een indrukwekkend seizoen en mag met de huidige vierde plek dromen van Champions League-voetbal.