Benjamin en nestor van trainersgilde in Eredivisie betreden de ring

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde twee wordt vrijdagavond geopend met het treffen tussen FC Groningen en Willem II.

Benjamin en nestor van trainersgilde in Eredivisie betreden de ring

FC Groningen - Willem II

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Actueel

• Zowel FC Groningen als Willem II beleefde een valse start van het Eredivisie-seizoen. De noorderlingen gingen met 5-1 onderuit bij Vitesse en de Tilburgers moesten voor eigen publiek hun meerdere erkennen in VVV-Venlo.

• Ritsu Doan liet afgelopen week zijn zevende goal sinds de jaarwisseling aantekenen. Daarmee is de Japanner in 2018 samen met Tom van Weert de meest trefzekere FC Groningen-speler.

• FC Groningen-trainer Danny Buijs debuteerde in 2002 als speler onder Adrie Koster, de oefenmeester van Willem II. Met Buijs (36 jaar) en Koster (63 jaar) staan de jongste en de oudste Eredivisie-trainer tegenover elkaar.

FC Groningen verloor zondag met grote cijfers bij Vitesse.

• Willem II zegevierde in zijn laatste twee uitduels van het voorbije Eredivisie-seizoen. In het voorjaar van 1999 wonnen de Tilburgers voor het laatst drie keer achtereen een uitwedstrijd in de hoogste afdeling.

• Tijdens de eerste speelronde gaven spelers van Willem II 35 voorzetten uit open spel, minimaal elf meer dan elke andere Eredivisie-club.

Op 21 januari vierde Tom van de Looi in een uitwedstrijd bij Willem II zijn Eredivisie-debuut. Sindsdien miste de middenvelder geen minuut in de Eredivisie, hetgeen slechts voor vier andere spelers ook geldt.

Willem II ging in eigen huis nipt onderuit tegen VVV-Venlo.

Historie

• FC Groningen gaat op zoek naar zijn achttiende thuiszege op Willem II. De Tricolores staan op vier overwinningen en tot nu toe eindigden tien edities onbeslist.

• In het seizoen 2010/11 vrat FC Groningen het kansloze Willem II met huid en haar op. Door onder meer een hattrick van Tim Matavz werd het 7-1.

De laatste 5 Eredivisie-edities van FC Groningen - Willem II:

Seizoen Uitslag
2012/13 1-1
2014/15 1-0
2015/16 2-1
2016/17 1-1
2017/18 0-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.