Benítez en fans houden adem in tijdens afronden overname Newcastle

Reacties

Newcastle United staat al jaren te koop, maar nu lijkt het eindelijk ook echt van een overname te gaan komen. De spanning in St. James' Park is voelbaar, het wachten is op witte rook. Eén ding is duidelijk: Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan is van harte welkom.

Benítez en fans houden adem in tijdens afronden overname Newcastle

De bij fans niet bepaald geliefde Mike Ashley weigert al jaren fors te investeren met Newcastle United. Het zorgde voor een degradatie van de roemruchte club en enorme woede bij de achterban. Groot is dan ook het respect voor Rafael Benítez, de manager die Newcastle trouw bleef na de afdaling naar het Championship.

Newcastle United-manager Rafael Benítez is enorm populair bij de achterban.
Newcastle United-manager Rafael Benítez is enorm populair bij de achterban.

Diezelfde Benítez leidde Newcastle terug naar het hoogste niveau en flikte daar het afgelopen seizoen voor het tweede jaar op rij een kunststukje door de club vrij probleemloos in de Premier League te houden. En dat terwijl Ashley de hand op de knip houdt, in tegenstelling tot de met geld smijtende concurrentie.

Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan uit Abu Dhabi komt dan ook als geroepen. Want hoewel Newcastle dankzij Benítez al twee jaar overleeft, is het met het huidige beleid een kwestie van tijd voordat degradatie weer op loer ligt. En het Championship past niet bij Newcastle United, waar de fans snakken naar de tijd waarin Champions League-deelname het doel was. Een doel dat ook veel beter bij Benítez past dan het huidige degradatievoetbal.

Mike Ashley, de huidige eigenaar van Newcastle United, heeft de club al jaren te koop staan.
Mike Ashley, de huidige eigenaar van Newcastle United, heeft de club al jaren te koop staan.

Na twee mislukte overnames hoopt Ashley nu dan ook echt beet te hebben. De club heeft inmiddels bevestigd te onderhandelen met Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan. Sterke geruchten beweren dat er al een akkoord is over een koopsom van 410 miljoen euro, maar daarmee is het nog lang niet gedaan. De beoogde nieuwe eigenaar moet nog door de commissie van de Premier League komen en dat kan weleens een probleem worden, omdat hij een neef is van de eigenaar van Manchester City.

De Premier League is geen voorstander van clubs die in handen komen van dezelfde familie, al zijn er ook geen regels die het verbieden. Benítez wacht de ontwikkelingen net als de supporters in spanning af. Het contract van de geliefde trainer loopt af en hij wil alleen verlengen als er geld beschikbaar komt om fors te investeren op de transfermarkt. Benítez wil Newcastle United terug naar de top brengen en dat kan alleen als de club wordt overgenomen. De Spanjaard heeft al te horen gekregen dat de beoogde nieuwe eigenaar hem dolgraag wil behouden. Dat in combinatie met de vele miljarden op de bankrekening van de 61-jarige Sheikh Khaled bin Zayed Al Nahyan, zorgt voor spanning en hoge verwachtingen in Newcastle.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
West Ham United
38
15
7
16
52-55
-3
52
11
Watford
38
14
8
16
52-59
-7
50
12
Crystal Palace
38
14
7
17
51-53
-2
49
13
Newcastle United
38
12
9
17
42-48
-6
45
14
AFC Bournemouth
38
13
6
19
56-70
-14
45
15
Burnley
38
11
7
20
45-68
-23
40
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.