Benfica van Schmidt na vier jaar weer de beste van Portugal

Reacties

Benfica is zaterdag voor het eerst sinds 2019 weer eens kampioen van Portugal geworden. Roger Schmidt zette de kroon op zijn werk, door FC Porto op de laatste speeldag voor te blijven.

Benfica van Schmidt na vier jaar weer de beste van Portugal
© Pro Shots
Benfica
Benfica
3 - 0
Santa Clara
Santa Clara

Vorig seizoen eindigde Benfica nog als derde en Schmidt werd binnengehaald om het tij te keren. Dat is de voormalig PSV-trainer gelukt: Benfica verloor dit seizoen maar drie competitiewedstrijden en staat al sinds begin september onafgebroken bovenaan. Omdat FC Porto echter ook nauwelijks steken liet vallen (de titelhouder verloor ook maar drie keer in de Primeira Liga), werd de strijd om het landskampioenschap pas in de laatste speelronde beslist.

Benfica speelde thuis tegen Santa Clara, de hekkensluiter van de ranglijst, en maakte geen fout. Gonçalo Ramos kopte de gastheer al in de zevende minuut op voorsprong en Rafa Silva maakte twintig minuten later na een prachtige counter de 2-0. Zo zag Schmidt al snel dat het goed zat. Hij zal echter toch nog wel wat last van spanning hebben gehad, omdat Porto ook deed wat het moest doen en bij rust al met 3-0 voor stond tegen Vitória SC.

In de tweede helft kon Benfica dus niet verslappen, maar dat gebeurde ook niet. De recordkampioen liep via een weliswaar beroerd ingeschoten penalty van Alejandro Grimaldo uit naar 3-0 en pakte zo onder Schmidt zijn 38ste landstitel uit de clubgeschiedenis. In de vorige drie jaar waren de titels naar Porto (twee keer) en Sporting Portugal (eenmaal) gegaan.


de doelpunten van benfica in beeld


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.