Benfica en Porto lopen door coronacrisis enorme transferinkomsten mis

Reacties

De coronacrisis gaat grote gevolgen hebben voor de zomerse transfermarkt, zo is verwachting. Benfica en FC Porto merken dat nu al: zij claimen enorme transferinkomsten mis te lopen.

Benfica en Porto lopen door coronacrisis enorme transferinkomsten mis
© Pro Shots

Benfica en Porto moeten het voor een groot deel hebben van het geld dat wordt verdiend uit het kopen en later doorverkopen van talentvolle spelers. Ook voor de aankomende zomer was het de bedoeling dat de clubkas op deze manier gevuld zou worden, maar de vraag is of dit nog mogelijk is. Nu clubs door de coronacrisis veel inkomsten mislopen, is er ook minder uit te geven op de spelersmarkt.

Dit raakt de Portugese topclubs hard. Benfica-voorzitter Luís Filipe Vieira claimt dat er afspraken waren gemaakt voor twee transfers, die in totaal liefst 200 miljoen euro in het laatje zouden brengen. Deze deals werden echter al gemaakt voor de coronacrisis en zijn inmiddels geannuleerd. 'Nu is het onmogelijk', verzucht Vieira in gesprek met Record.

Zijn collega van FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, weet hoe men zich voelt bij Benfica. Hij claimt ook waardevolle deals te hebben gesloten voor de uitbraak van het coronavirus. 'Het was niet voor 200 miljoen euro, maar we kwamen daar wel dichtbij... Ik zal geen namen noemen, maar ik kan wel zeggen dat we een akkoord hadden voor 147 miljoen euro', claimt de Porto-preses.

'Als dit was doorgegaan, dan hadden we het nu niet over financiële problemen gehad', verzucht Pinto da Costa. 'Het was al aan het einde van het afgelopen kalenderjaar geregeld, alles was in orde. Maar toen verscheen het virus, dat niet alleen Portugal hard heeft geraakt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.