BeNeLiga niet in stroomversnelling na Belgisch 'ja'

Reacties

Deze week werd duidelijk dat alle PRO League-clubs in België zich achter een nieuw te vormen BeNeLiga scharen. Vanuit het Nederlandse kamp is het echter nog stil. Een grote doorbraak wordt op de korte termijn ook nog niet verwacht.

BeNeLiga niet in stroomversnelling na Belgisch 'ja'
© Pro Shots

Nu onze zuiderburen vol in lijken te zetten, is het wachten op een Nederlandse reactie. Diverse bestuurders spraken tegenover VI de verwachting uit dat het onderwerp volgende week op tafel zou liggen tijdens de ECV-vergadering. ‘Maar dat is niet aan de orde’, laat Jan de Jong weten.

Volgens de voorzitter van de ECV is er door het Belgische standpunt ook niks veranderd aan de Nederlandse reactie. 'De status vanuit Nederlandse zijde is onveranderd. De ontwikkelingen komen ook niet in een stroomversnelling terecht. Eerst moet op Europees niveau worden bepaald wat er na 2024 met de Europese toernooien gebeurt', maakt hij duidelijk.

De huidige opzet van de Champions League loopt nog tot 2024. Het is nog altijd onzeker hoe het Europese voetballandschap en dus ook de ticketverdeling per land er hierna uit gaat zien. Eén van de grote bezwaren tegen een BeNeLiga is dat Nederland en België bij een samensmelting Europese tickets in zouden moeten leveren.

Dat in België de clubs nu unaniem achter de komst van een nieuwe competitie hebben geschaard, zou volgens ingewijden deels te maken hebben met de wankele financiële positie van veel verenigingen. Kleinere clubs, die buiten de nieuw te vormen BeNeLiga gaan vallen, zouden flink gecompenseerd worden.

Sinds 2019 wordt de haalbaarheid van een BeNeLiga opnieuw onderzocht. Initiatiefnemers waren Ajax, Feyenoord, AZ, PSV, FC Utrecht, Vitesse, Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Racing Genk en Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.