'Benadeeld' City klaagt steen en been over programma rond Kerst

Reacties

Manchester City voelt zich benadeeld door enkele wijzigingen die zijn doorgevoerd in het programma van de Premier League. De regerend kampioen vreest dat het invloed heeft op de titelstrijd met Liverpool, die dan mogelijk in volle gang is. 

'Benadeeld' City klaagt steen en been over programma rond Kerst
© Pro Shots

Operationeel directeur Omar Berrada laat namens de club weten dat City op zijn zachtst gezegd niet blij is met enkele wijzigingen in het programma rond de feestdagen. De uitwedstrijd van City tegen Wolverhamton Wanderers is van 26 naar 27 december verplaatst en het thuisduel met Sheffield United gaat van 28 naar 29 december. Dat betekent niet alleen dat de regerend kampioen van Engeland een dag minder rust heeft dan Liverpool, dat op 26 en 29 december in actie komt tegen respectievelijk Leicester City en Wolves, maar ook dat die laatste club met een dag minder rust afreist naar Anfield na de confrontatie van twee dagen ervoor met City.

En dat schiet dus in het verkeerde keelgat bij de clubleiding van City. 'We zijn teleurgesteld dat het schema zo krap is voor de spelers rondom Kerst', klonk het donderdagavond tegenover Manchester Evening News. 'Premier League-wedstrijden vragen fysiek enorm veel en het is niet ideaal om twee keer te moeten spelen binnen 48 uur, omdat het spelers niet de tijd geeft om fatsoenlijk te herstellen. We snappen dat we ook rekening moeten houden met de belangen van de houders van de tv-rechten, maar we moeten er ook voor zorgen dat het welzijn van de spelers en de sportieve integriteit van de competitie worden beschermd.'

'Kwetsbaar Manchester City mist zijn eigen Virgil van Dijk'

Premier League-clubs hebben geen inspraak bij het bepalen van het programma, waarin vaak nog wijzigingen worden doorgevoerd wegens de live-uitzendingen. Dat frustreert de leiding van City, aangezien het er nu sterk op lijkt dat Liverpool in het voordeel is tijdens de feestdagen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de ploeg van manager Jürgen Klopp in de periode voor de feestdagen moet afreizen naar Qatar voor het WK voor clubs. De halve finale staat gepland op 18 december. Als Liverpool die doorkomt, is de finale op 21 december. Vijf dagen erna wacht Leicester op Boxing Day.

Champions League
Vorige week baarde Berrada overigens ook al opzien met enkele uitspraken over het belang van het winnen van de Champions League, de prijs die Liverpool vorig seizoen won na het mislopen van de landstitel. Ook City zou het miljardenbal graag eens winnen. 'Maar het moet geen obsessie worden', liet de operationeel directeur weten. 'Het zou ons zeker extra punten bezorgen qua merknaam, maar het is een erg willekeurige competitie. Vooral in de knock-outfase. Het is niet altijd het beste team dat de Champions League-winst, het beste team wint meestal de competitie.' Ze zullen er in Liverpool blij mee zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.