Bemoedigend teken voor PSG-fans: Mbappé reist mee naar Portugal

Reacties

Paris Saint-Germain reist met een selectie van 28 spelers naar Lissabon voor de eindfase van het Champions League-seizoen. Kylian Mbappé en Marco Verratti zitten ook bij de groep.

Bemoedigend teken voor PSG-fans: Mbappé reist mee naar Portugal
© Pro Shots

Mbappé liep in de gewonnen Coupe de France-finale een vervelende enkelblessure op en voert een race tegen de klok om op tijd fit te raken voor de ontmoeting met Atalanta Bergamo, in de kwartfinale van de Champions League. Deze wedstrijd staat voor woensdag 12 augustus op de rol. Ook Verratti, die met een kuitblessure kampt, is een twijfelgeval voor dit duel.

Coach Thomas Tuchel neemt zowel Mbappé als Verratti mee naar Portugal en hoopt voor woensdag op de inzetbaarheid van het duo. Mbappé traint inmiddels weer, maar daar moet volgens Tuchel niet teveel waarde aan gegeven worden. 'Jongens, we spelen in de Champions League, hè! Het is geen oefenwedstrijdje tegen Atalanta', bromde hij na het oefenduel met Sochaux. Met andere woorden: Tuchel is niet van plan een half fitte speler op te stellen. 'We spelen in een kwartfinale, na vier of maanden geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, tegen een ploeg die net klaar is met de competitie. Geloof me, Kylian doet er alles aan, 24/7. Als-ie het redt, dan is dat een heel knappe prestatie.'

Uiteraard reist ook Mitchel Bakker, de laatste tijd basisspeler bij PSG, mee naar Lissabon. Xavi Simons maakte eerder deze week in het oefenduel met Sochaux zijn officieuze debuut voor PSG, maar wordt niet betrokken bij de Champions League-climax.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG
De strijd der doelpuntenmachines: 'PSG is een stuk verder'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.