Beloften Oekraïne komen vroege dreun te boven en schrijven WK-historie

Reacties

Oekraïne heeft zaterdagavond voor het eerst in de historie het WK Onder-20 gewonnen. In de finale van het prestigieuze toernooi in Polen werd Zuid-Korea verslagen: 3-1.

Beloften Oekraïne komen vroege dreun te boven en schrijven WK-historie

Voor beide landen was de eindstrijd in Lodz de eerste in de historie van het jeugd-WK. Oekraïne versloeg vier dagen terug Italië, de nummer drie van twee jaar geleden (en nu de nummer vier), in de halve finale: 1-0. Zuid-Korea won met dezelfde cijfers van Ecuador.

De Aziaten kwamen zaterdag het beste uit de startblokken toen de bal al vroeg op de stip ging. Het duurde even voordat de VAR ook bevestigde dat het inderdaad een penalty was. De Zuid-Koreaanse ster Lee Kang-in, speler van Valencia, raakte er niet van in de war: 0-1.

Oekraïne liet zich niet uit het veld slaan door die vroege tegenvaller en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er tien minuten voor rust toen Vladyslav Supriaha, spits van Dinamo Kiev (foto), de bal na een vrije trap voor zijn voeten kreeg, snel handelde en raak schoot: 1-1.

Vladyslav Supriaha speelde in augustus nog mee tegen Ajax in de voorronde van de Champions League.
Vladyslav Supriaha speelde in augustus nog mee tegen Ajax in de voorronde van de Champions League.

De negentienjarige Supriaha, in augustus nog basisspeler bij Dinamo Kiev in de return tegen Ajax van de play-offs in de Champions League (0-0), groeide uit tot man van de wedstrijd door acht minuten na rust de bal loepzuiver in de verre hoek te schieten op aangeven van Yukhym Konoplia: 2-1.

Oekraïne stelde de eindzege op het WK Onder-20 vervolgens veilig. Nadat doelman Andriy Lunin, afgelopen seizoen door Real Madrid verhuurd aan Leganés, de gelijkmaker had voorkomen met een prachtige save na een kopbal van Lee Jae-ik, sloeg Heorhiy Tsitaishvili (Dinamo Kiev) vlak voor tijd in de tegenstoot toe: 3-1.

Twee jaar nadat Engeland Onder-20 in Zuid-Korea wereldkampioen werd, ging de wereldtitel dus voorbij aan de Zuid-Koreanen. Voor het Oekraïense voetbal gloort weer hoop door het succes in Polen. De A-ploeg speelde voor het laatst een WK in 2006. Op het EK 2016 was de groepsfase het eindstation.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.