Bellerín leidt Arsenal naar derde zege, Wolves wint met hakken over de sloot

Arsenal heeft zich zondag uitstekend hersteld van de nederlaag bij Liverpool. De ploeg van manager Mikel Arteta boekte thuis tegen Sheffield United zijn derde Premier League-overwinning van het seizoen.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
Sheffield United

In de eerste twee speelrondes maakte Arsenal indruk door Fulham (0-3) en West Ham United (2-1) te verslaan, maar afgelopen maandag verloor de Noord-Londense club op bezoek bij kampioen Liverpool (3-1). Zes dagen later kreeg Arsenal de kans om die nederlaag weg te poetsen, al won het midweeks al na strafschoppen van een B-elftal van Liverpool in de strijd om de League Cup, maar tegen het dramatisch aan het seizoen gestarte Sheffield United ging het zeer moeizaam.

Na een eerste helft zonder kansen was het na ruim een uur bij de eerste echt goede mogelijkheid meteen raak voor Arsenal. Op aangeven van Héctor Bellerín kopte Bukayo Saka bij de tweede paal raak: 1-0. Drie minuten later was het opnieuw raak en weer was het Bellerín die voor de assist zorgde. Dit keer was Nicolas Pépé, die na een klein uur binnen de lijnen was gekomen, de doelpuntenmaker: 2-0.

David McGoldrick bracht de spanning nog wel terug in de 84ste minuut, maar verder dan 2-1 kwamen de bezoekers niet meer. Door de overwinning is Arsenal de nieuwe nummer vier in de Premier League. De ploeg van Arteta heeft negen punten, drie minder dan koploper Everton. Sheffield United blijft ook na vier duels op nul punten staan.

Wolverhampton Wanderers
1 - 0
Fulham
Fulham

Wolverhampton Wanderers was vorig seizoen de grote revelatie met de zevende plaats in de Premier League, één plek boven Arsenal. De start van het huidige seizoen was echter niet om over naar huis te schrijven, want na drie duels had de ploeg van manager Nuno Espírito Santo drie punten. Zondag kwam de slechtste ploeg van de Premier League echter op bezoek en dus kon er gewerkt worden aan het zelfvertrouwen.

Maar opnieuw stelde Wolverhampton Wanderers teleur. Fulham bleek aanvankelijk eenvoudig op de been in het Molineux Stadium. Nadat Nélson Semedo en Raúl Jiménez al kansen hadden gekregen, was het in de 56ste minuut eindelijk raak voor de thuisclub. Pedro Neto zorgde voor de bevrijdende 1-0. Het was aan Rui Patrício te danken dat die goal drie punten waard was, want de Wolves-doelman redde een kwartier voor tijd uitstekend op een inzet van Aboubakar Kamara.

Kort daarna kwam Ki-Jana Hoever binnen de lijnen voor de geblesseerde Nélson Semedo en met de Nederlander in het veld trok Wolverhampton Wanderers de voorsprong over de streep, waardoor het nu zes punten heeft uit vier duels. Fulham staat puntloos onderaan.