Belgische titelstrijd nadert kookpunt: Van Bommel grootste kanshebber

ADVERTORIAL – Vandaag vindt er wederom een titelontknoping plaats en dit keer speelt het spektakel zich af in België. Met Antwerp FC, Union Sint-Gilles en RC Genk strijden er liefst drie clubs om de titel. Blik vooruit en speel mee bij Unibet! In deze preview speciaal aandacht voor alle clubs, maar de grootste kanshebber is het Antwerp van Mark van Bommel.

Belgische titelstrijd nadert kookpunt: Van Bommel grootste kanshebber
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
1 - 3
Club Brugge
Club Brugge
Genk
Genk
2 - 2
Antwerp
Antwerp

Als we in Nederland aan een spannende ontknoping denken, gaan we met onze gedachten massaal terug naar 2007. Toen konden zowel AZ, Ajax en PSV op de laatste dag van de Eredivisie nog kampioen worden. Geheel tegen verwachting in ging de landstitel toen naar PSV omdat AZ verloor van Excelsior en Ajax één doelpunt tekort kwam.

In België speelt zich in 2023 een soortgelijk scenario af, met een kleine kwinkslag weliswaar. In de kampioenscompetitie spelen de beste vier clubs van de Jupiler Pro League tegen elkaar. Dat zijn Antwerp, Genk, Union Sint-Gilles en Club Brugge. Momenteel staan Antwerp en Union met 46 punten bovenaan en volgt Genk op minimale afstand met 45 punten. Laten de wedstrijden Antwerp - Genk en Union – Club Brugge nu op het programma staan.

Antwerp neemt het dus op tegen Genk en staat in punten gelijk met Union, maar de club uit de Belgische havenstad heeft één bijzonder voordeel ten opzichte van die uit Brussel. Door de halvering van het oneven aantal punten heeft Antwerp nog een half punt over die het mag inzetten. Een overwinning van Antwerp op Genk is dus sowieso genoeg voor het landskampioenschap. Een gelijkspel kan dat ook zijn, maar dan moet Union verliezen of gelijkspelen tegen Genk.

Mocht Union winnen en Antwerp punten verspelen, dan is Union sowieso kampioen, net als bij een gelijkspel van Union en een verliespartij van Antwerp. Tot slot is er ook nog een scenario denkbaar dat Genk kampioen van België wordt. Genk moet in dat verhaal winnen van Antwerp en Union moet punten verspelen tegen Club Brugge.

Unibet speelt in op de Belgische titelstrijd en heeft odds toebedeeld voor de mogelijkheid op een kampioenschap van één van de drie clubs. Voor een kampioenschap van Antwerp staat een quotering van 2.25. Ook voor Union staat een odd van 2.25. Unibet gelooft het minst in een landskampioenschap van Genk, aangezien daar een quotering van 4.50 voor staat.

Specials voor Antwerp - Genk

- Vincent Janssen maakt een doelpunt: 2.48
- Jurgen Ekkelenkamp maakt een doelpunt: 4.00
- Calvin Stengs maakt een doelpunt: 4.00

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's