Belgische prof moet na lockdownfeestje de gevangenis in

Reacties

Tuur Dierckx is een belangrijke speler voor KVC Westerlo, maar kan zijn ploeg voorlopig niet van dienst zijn in de strijd om promotie naar de Jupiler Pro League. De aanvaller is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een maand vanwege het organiseren van een lockdownfeestje.

Belgische prof moet na lockdownfeestje de gevangenis in
© Pro Shots

Dierckx had in december veertien gasten over de vloer, onder wie vier collega's die ook in de Tweede Klasse actief zijn. De politie maakte diep in de nacht een einde aan het feestje, maar stuitte op flink wat tegenwerking. De feestvierders toonden zich ook niet erg schuldbewust: bij het afscheid werd er nog flink geknuffeld, alsof er van een pandemie geen sprake was.

Zijn werkgever Westerlo was woedend en stuurde Dierckx naar het ziekenhuis, waar hij een dag meeliep op de corona-afdeling. Ook de andere voetballers die op het thuisfeestje aanwezig waren een dag in het ziekenhuis te vinden. Het bezoek had volgens de advocaten veel indruk gemaakt op de spelers, maar zorgde niet voor een punt achter de zaak.

De voetballende gasten van Dierckx kregen van de rechter geldboetes, net als de gastheer zelf. Dierckx kreeg echter ook nog een celstraf van een maand opgelegd. Volgens de berichten in de Belgische media is de verwachting dat de aanvaller niet in beroep zal gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.