Belgische amateurs stunten na vertrek Nilis met voormalig succestrainer NAC

Reacties

Van Luc Nilis naar Stijn Vreven. De Belgische club Belisia Bilzen heeft opnieuw uitgepakt met een grote naam. De Vlaamse oefenmeester staat volgend seizoen aan het roer bij de amateurs en volgt de voormalige PSV-aanvaller op.

Belgische amateurs stunten na vertrek Nilis met voormalig succestrainer NAC

Vreven tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit de Tweede Amateurklasse. Nilis stapte onlangs op bij de club, waardoor er een vacature was ontstaan. 'Na Nilis halen we opnieuw een grote naam uit het Belgische voetbal binnen', schrijft de nieuwe werkgever van Vreven in het persbericht.

'Dit keer ook nog iemand met tonnen ervaring als hoofdcoach en met een ongelofelijke drive', luidt de verklaring voor de aanstelling van Vreven. De club legt uit dat Vreven kiest voor de stap, omdat de ambities torenhoog zijn. 'Stijn tekende voor Belisia op voorwaarde dat de club hogerop wil. Een ambitie waar wij ons perfect in kunnen vinden en waar we ook onze spelerskern verder op zullen afstemmen.'

Zelf is Vreven ook duidelijk. 'Mijn ambitie? Volgend jaar met Belisia naar 1ste amateur promoveren, daar moeten we niet flauw over doen', reageerde de oud-speler van onder anderen FC Utrecht, ADO Den Haag en Vitesse. Momenteel is Vreven nog oefenmeester Dessel Sport, dat een klasse hoger dan Belisia speelt. Daar maakt hij dan ook het seizoen af.

Vreven maakte als trainer naam in Nederland door met NAC Breda te promoveren naar de Eredivisie. Destijds werd hij in de winterstop in een uitzichtloze positie aangesteld als vervanger van de ontslagen Marinus Dijkhuizen, maar won hij de play-offs. Het seizoen erna werd Vreven veertiende in de Eredivisie met NAC, waarna zijn contract niet verlengd werd. Na zijn dienstverband in Breda volgden nog avonturen bij Beerschot, Lokeren en AS Trencin.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.