Belgisch avontuur mislukt: Joost van Aken transfervrij op te pikken

Reacties

Joost van Aken kan op zoek naar een nieuwe club. SV Zulte Waregem heeft het contract van de 27-jarige verdediger ontbonden.

Belgisch avontuur mislukt: Joost van Aken transfervrij op te pikken
© Pro Shots

Van Aken tekende afgelopen zomer voor de Belgische club, die hem transfervrij overnam van Sheffield Wednesday. De club uit het Engelse Championship betaalde in 2017 nog zo'n drie miljoen euro aan SC Heerenveen om de voormalige jeugdinternational over te nemen.

Van Aken speelde uiteindelijk 33 duels voor The Owls, maar het was niet genoeg om een contractverlenging af te dwingen. Tussendoor speelde hij al op huurbasis in Duitsland voor VfL Osnabrück, waar hij in de Tweede Bundesliga in totaal 22 keer in actie kwam.

Bij Zulte Waregem hoopte Van Aken zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar daar slaagde hij niet in. Na een rode kaart bij zijn debuut op 24 juli kwam de geboren Haarlemmer geen enkele keer meer in actie. Nu is zijn tot 2023 lopende contract ontbonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer J. van Aken
Meer over J. van Aken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.