België moet weer nipt buigen voor Oranje Vrouwen

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben hun eerste duel na de EK-titel gewonnen. België werd in een vriendschappelijk duel op eigen veld geklopt (1-2).

België moet weer nipt buigen voor Oranje Vrouwen

Het duel in Tubeke kwam in de plaats van de reprise van de EK-finale tegen Denemarken. De verliezend finalist kwam ter elfder ure met een afzegging vanwege een arbeidsconflict, waarna de KNVB in België nog dezelfde dag een nieuwe sparringpartner vond. De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld.

De Red Flames waren op het EK de laatste tegenstander van Oranje in de groepsfase. In Tilburg verloren de Belgische vrouwen met 2-1. Minder dan twee maanden later was het resultaat hetzelfde, met wederom de Oranje Leeuwinnen als winnaar.

In de eerste helft had Nederland het verschil gemaakt door goals van Anouk Dekker en Shanice van de Sanden (foto). Kort na de rust kwam België terug via een treffer van Tine de Caigny. Maar de gelijkmaker noch de 1-3 bleef achterwege. Het duel, dat voor Oranje als voorbereiding fungeerde voor het WK-kwalificatieduel met Noorwegen op 24 oktober, eindigde zo in een nipte zege voor de Europese kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.