België en Nederland: een wereld van verschil na een mislukt oefenduel

Reacties

Waar het Nederlands elftal de EK-voorbereiding woensdag begon met een gelijkspel tegen Schotland (2-2), daar kwam België donderdag in zijn eerste oefenduel niet verder dan een remise met Griekenland. De Belgische internationals én media willen daar niet te lang bij stilstaan.

België en Nederland: een wereld van verschil na een mislukt oefenduel
© Pro Shots
België
België
1 - 1
Griekenland
Griekenland

De misstap van Oranje tegen Schotland werd juist nog breed uitgemeten. Er ontstond een felle discussie over het experiment van Frank de Boer om met vijf verdedigers te gaan spelen en er was kritiek over de uitvoering hiervan. Bij België zijn ze na de teleurstellende remise met Griekenland (1-1) een stuk rustiger. 'Dit zijn maar oefenwedstrijden', stelde doelman Simon Mignolet.

De keeper was de beste speler op het veld bij België. Dat is niet echt geruststellend, maar van paniek is bij De Rode Duivels geen enkele sprake. 'Het positieve van vandaag is dat er een paar jongens speelminuten hebben gekregen en dat zij zo hun tank weer hebben bijgevuld met het oog op het EK', aldus Mignolet in gesprek met Sporza. Yannick Ferreira Carrasco dacht er hetzelfde over: 'Dit is echt een voorbereidingsduel, zodat iedereen de benen weer eens kan voelen en zodat je fysiek nog eens in het rood kan gaan richting topvorm op het EK.'

Ook voor bondscoach Roberto Martínez was het glas ondanks een matige prestatie halfvol. 'We zijn nu beter voorbereid op het EK dan voor de wedstrijd', concludeerde de keuzeheer. 'We hadden wedstrijdritme nodig. We moeten beseffen dat het vandaag niet om de overwinning ging, maar om beter te worden. Dit was een succes, want niemand is geblesseerd geraakt en niemand heeft een stap achteruit gezet.'

De commentaren in de Belgische media zijn allesbehalve vernietigend. In zijn rol als analist voor Het Nieuwsblad kijkt voormalig bondscoach René Vandereycken ook vooral naar de positieve punten. 'Het enige dat telt is dat er niemand geblesseerd is geraakt', zegt hij. Stephan Keygnaert, analist voor Het Laatste Nieuws, haalt eveneens zijn schouders op. 'Een flauwe 1-1. Voor wat het waard is. Snel vergeten, maar.' België oefent zondag nog tegen Kroatië. 

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.