België gaat net als Italië met een foutloze status richting het EK. Ook in de laatste groepswedstrijd werd een duidelijke uitslag neergezet.

België
6 - 1
Cyprus
Cyprus

Met 27 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 34-2 leek er geen enkele twijfel te bestaan over wie de favorietenrol had tijdens België - Cyprus. Toch waren het de eilandbewoners die verrassend op voorsprong kwamen in Brussel. Nicholas Ioannou was de defensie van België, met onder anderen Toby Alderweireld, in de veertiende minuut te snel af en scoorde.

Lang kon Cyprus echter niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de 0-1 maakte Christian Benteke al gelijk en nog voor rust liep België via Kevin De Bruyne (tweemaal) en Yannick Carrasco uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. In de tweede helft maakte de nummer één van de FIFA-ranking het verschil met de nummer 93 nog groter. Kypros Christoforou hielp de Belgen een handje door op kolderieke wijze zijn eigen doelman te verschalken, Benteke tekende twintig minuten voor tijd voor zijn tweede van de avond. Zo eindigde België de kwalificatiereeks met veertig doelpunten voor en slechts drie tegen.

San Marino
San Marino
0 - 5
Rusland
Rusland

San Marino heeft de EK-kwalificatieperiode in stijl afgesloten. Geheel volgens de traditie van de voetbaldwerg regende het weer tegendoelpunten in deze kwalificatiereeks, voor de vierde keer in de laatste vijf kwalificatieperiodes kreeg San Marino meer dan vijftig doelpunten tegen. Drie dagen geleden werd tegen Kazachstan nog het eerste doelpunt in Groep I gevierd (1-3 nederlaag), tegen Rusland kwam daar geen tweede treffer bij. De Russen maakten vijf doelpunten in Serravalle en zodoende eindigde San Marino met een doelsaldo van 1:51.

Doelsaldo San Marino WK-kwalificatie 2016/17: 2:51 (-49)
Doelsaldo San Marino EK-kwalificatie 2014/15: 1:36 (-35)
Doelsaldo San Marino WK-kwalificatie 2012/13: 1:54 (-53)
Doelsaldo San Marino EK-kwalificatie 2010/11: 0:53 (-53)
Doelsaldo San Marino WK-kwalificatie 2008/09: 1:47 (-46)