Beledigen arbiter kan nog vervelend staartje krijgen voor Tannane

Reacties

Oussama Tannane mist door zijn twee gele kaarten tegen ADO Den Haag al de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd van Vitesse tegen PSV, maar daar blijft het mogelijk niet bij. De verwensingen van Tannane aan het adres van scheidsrechter Richard Martens zijn mogelijk aanleiding voor de tuchtcommissie om actie te ondernemen.

Beledigen arbiter kan nog vervelend staartje krijgen voor Tannane
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 2
Vitesse
Vitesse

Dat laat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond maandagochtend weten aan De Gelderlander. Het hangt ervan af of Martens besluit rapport op te maken naar aanleiding van de beledigingen aan zijn adres. Want ook nadat Tannane zijn tweede gele kaart (en dus rood) had ontvangen wegens buitensporige protesten, ging de 26-jarige smaakmaker van Vitesse nog even door met het toeslingeren van verwensingen richting de arbiter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als de bevindingen van Martens voor de tuchtcommissie aanleiding zijn er een zaak van te maken, riskeert Tannane mogelijk extra duels schorsing. Vóór de volgende interlandperiode in november zijn behalve PSV ook Willem II en FC Emmen nog de tegenstanders van Vitesse. Het eventuele ontbreken van de Marokkaanse international zou een flinke streep door de rekening betekenen voor de Arnhemmers.

Tannane was immers op dreef. Nu moet Thomas Letsch hem in ieder geval tegen PSV missen. De Duitse trainer was zondag mild in zijn oordeel. 'We weten dat hij een emotionele jongen is. Ik weet niet wat hij zei, want mijn Nederlands is niet goed genoeg. Het is nu ook niet het juiste moment om er met hem over te praten. Er zijn te veel emoties, van mijn kant en van zijn kant. We moeten erover praten, maar niet vandaag.'

In aanloop naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag stonden we uitgebreid stil bij de opgeleefde Tannane. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.