Belangrijke week breekt aan voor Kobayashi

Reacties

In de week dat hij na twee jaar zijn rentree maakte bij het Japanse nationale team, wordt duidelijk of er voor Yuki Kobayashi een toekomst is bij SC Heerenveen.

Belangrijke week breekt aan voor Kobayashi

De 26-jarige middenvelder heeft een aflopend contract in Friesland. Wel heeft de club een optie om dit contract met twee jaar te verlengen. Hierover moet Heerenveen voor 1 april een beslissing nemen. 'Mijn relatie met de club is goed', liet Kobayashi voor zijn vertrek naar Japan weten. 'We gaan met elkaar in gesprek om te kijken wat iedereen wil en wat er mogelijk is.'

Afgelopen vrijdag speelde Kobayashi voor het eerst in bijna twee jaar een interland voor Japan. Tegen Colombia (0-1 nederlaag) kwam hij als invaller binnen de lijnen. Morgenavond wacht nog een oefenduel met Bolivia. 'Voor mij is het een heel mooie kans om weer terug te zijn bij de nationale ploeg', aldus Kobayashi. 'Japan heeft veel sterke middenvelders en daardoor heb ik er afgelopen tijd regelmatig niet bij gezeten. Dat ik nu weer onderdeel ben van de selectie, is een trots moment voor me.'

Kobayashi is dit seizoen bij SC Heerenveen niet altijd gegarandeerd van een basisplaats. De linkspoot drukt als speler van buiten de EU bovendien flink op het salarisbudget. Door de afgelopen december vertrokken clubleiding werd eind vorig jaar besloten om vanwege kostenbesparingen geen spelers van buiten de EU meer aan te trekken en contractspelers met een dergelijk contract proberen te verkopen. Dat leidde in januari tot het vertrek van Marco Rojas. Voor Kobayashi was in de winter belangstelling van Deportivo La Coruña, maar tot een bod leidde dit uiteindelijk niet.

Met Nemanja Mihajlovic (doorlopend contract) is Kobayashi de enige andere niet-EU-speler van Heerenveen. Daarnaast is ook Stijn Schaars in het bezit van een contract boven de niet-EU-norm (422 duizend euro). Zijn contract loopt eveneens af. Verder hebben bij Heerenveen ook Doke Schmidt, Pelle van Amersfoort, Morten Thorsby, Lucas Woudenberg en Daniel Hoegh een aflopend contract. Bij die laatste twee spelers heeft Heerenveen een optie tot verlenging. Thorsby vertrekt naar Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.