Belangrijke stap voor uitbreidingsplannen Ajax gezet

Reacties

Ajax heeft van de gemeente Amsterdam groen licht gekregen voor het uitbreiden en het vernieuwen van het huidige trainingscomplex en de komst van een ministadion, waar Jong Ajax en het vrouwenelftal hun wedstrijden kunnen afwerken.

Belangrijke stap voor uitbreidingsplannen Ajax gezet
© Pro Shots

Om die plannen te realiseren, wil Ajax gebruik maken van de grond waar nu nog het parkeerterrein P2 ligt. Dat grenst aan trainingscomplex De Toekomst. De gemeente heeft de club nu het exclusieve ontwikkelrecht verleend voor de komende vijf jaar. Ajax gaat zijn plannen nu verder uitwerken en heeft daarvoor nog even de tijd. Uiterlijk in 2026 komt P2 beschikbaar. De gemeente wil voor die tijd in de buurt een nieuwe parkeergelegenheid hebben gerealiseerd.

'Met deze exclusiviteitsovereenkomst zet Ajax een nieuwe stap', vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar dinsdag in een bericht op de clubwebsite over de uitbreidingsplannen van het trainingscomplex. 'Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast groeit ook het vrouwenvoetbal en die ontwikkeling zal zich doorzetten.'

'De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden', vervolgt Van der Sar. 'Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal. Daarnaast biedt de publieke functie van het terrein ons in de toekomst de kans om een nog actiever onderdeel te worden van De Nieuwe Kern.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.