Belangrijke rol Xavi Simons bij ontsnapping Oranje Onder-17

Oranje Onder-17 heeft zaterdag een belangrijke 2-1 overwinning geboekt op Wales in de eerste EK-kwalificatieronde voor het eindtoernooi in 2020.

Dankzij goals van Xavi Simons (foto, archiefbeeld) en Yusuf Barasi maakte de regerend Europees kampioen een 0-1 achterstand goed in Uden. Woensdag speelde het team van Mischa Visser nog met 1-1 gelijk tegen Kosovo en dus stond de druk er vol op. Alleen de toptwee van de groep van vier plaatst zich immers rechtstreeks voor de volgende kwalificatiefase.

Wales kwam in de 41ste minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Ryan Viggars. De penalty werd toegekend na een overtreding van aanvoerder Julius Dirksen.

Vijf minuten na rust zorgde Simons op fraaie wijze voor de gelijkmaker door een vrije trap te verzilveren. De spelmaker, die afgelopen zomer de jeugdopleiding van Barcelona verruilde voor die van Paris Saint-Germain, was in de eerste helft al bij een paar gevaarlijke momenten betrokken geweest. Elf minuten voor tijd zorgde Barasi voor de bevrijdende 2-1 met een hard schot. In de slotfase kregen beide teams nog kansen, maar gescoord werd niet meer. Dinsdag sluit Onder 17 de eerste kwalificatieronde af tegen Slovenië.

Zowel in 2018 als in 2019 kroonde Oranje Onder-17 zich tot kampioen van Europa.

Opstelling Oranje Onder-17 tegen Wales: Van den Heuvel, Bonnah, Owusu, Hillen, Dirksen, Caschili, Jimenez (72. Fitz-Jim), Simons (90+4. De Jong), Van Brederode, Barasi (90. Dos Santos), Hoogewerf

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}