Belangrijke rol voor Cech in Chelsea-transfer voor doelman Mendy

Reacties

Chelsea was al een tijdje op zoek naar een nieuwe keeper en in die zoektocht viel ook regelmatig de naam van Andre Onana. De doelman van Ajax kan een verhuizing naar Stamford Bridge echter vergeten, nu Chelsea Edouard Mendy heeft aangetrokken. De Senegalees international was de eerste keus van technisch adviseur en oud-topkeeper Petr Cech.

Belangrijke rol voor Cech in Chelsea-transfer voor doelman Mendy
© Pro Shots

Het is geen geheim dat Chelsea-coach Frank Lampard ontevreden is over huidige eerste keus Kepa Arrizabalaga en Cech hielp de Londenaren bij de zoektocht naar een concurrent voor de duurste doelman aller tijden. De Tsjech kwam dus niet bij Onana uit, maar bij Mendy. 'Nadat Petr en ons technische team hadden laten weten dat zij Edouard als de beste keeper voor onze selectie zagen, was er maar één speler die we wilden halen', zegt directeur Marina Granovskaia.

De 28-jarige Mendy is overgenomen van Stade Rennes, waar hij maar een seizoen speelde. Zestien jaar geleden kwam ook Cech van deze club naar Chelsea. Lampard hoopt dat Mendy ook op een andere manier in de voetsporen van zijn voormalig ploeggenoot kan treden.

'Iedere keeper heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen reis', zegt Lampard. 'Petr kwam als jonge jongen uit de Ligue 1 naar Chelsea en creëerde hier zijn eigen verhaal, met zijn harde werk en kwaliteiten. Voor iedere doelman die hierheen komt moet de maatstaf zijn om Petr te evenaren. Dat is natuurlijk erg lastig, maar iedereen krijgt de kans. Het is een mooie uitdaging.'

In aanloop naar de transfer had Lampard al aangegeven dat Cech een grote rol had in deze transfer. 'Petr was heel belangrijk, want de keeperspositie is een erg bijzondere positie. Petr was voor een lange tijd de beste doelman van de wereld, dus het is logisch dat hij hier een groot aandeel in heeft gekregen. Ik reken op hem als het om keepen gaat: in het verleden, voor nu en voor in de toekomst. Zijn invloed was dus erg groot.'

Spelersprofiel

É. Mendy


Geboortedatum:
1 maart 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Montivilliers
Nationaliteit
Senegal
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Al Ahli
Nationaal team:
Senegal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.