Bel Hassani, Van der Linden, Rienstra en Tankovic mogen weg bij AZ

Reacties

AZ ziet geen toekomst voor Iliass Bel Hassani, Jop van der Linden, Ben Rienstra en Muamer Tankovic. De vier zijn niet mee afgereisd naar Griekenland en mogen vertrekken.

Bel Hassani, Van der Linden, Rienstra en Tankovic mogen weg bij AZ

'We hebben een grote groep', legt trainer John van den Brom uit aan FOX Sports. 'Het heeft niet veel zin om zoveel mensen mee te nemen naar Griekenland. We hebben die jongens uitgelegd dat hun perspectief in de toekomst wat minder is. Daarom mogen ze nu rondkijken of ze een andere club kunnen vinden.'

Het is niet zo dat de slechte prestaties in de voorbereiding ervoor hebben gezorgd dat het kwartet mag vertrekken. 'Maar als je geen perspectief hebt, is het lastig om die spelers als trainer nog te motiveren. Je moet werken met een groep die trainbaar is wat aantallen betreft.'

Bel Hassani speelt sinds de zomer van 2016 voor AZ, dat de 24-jarige middenvelder overnam van Heracles Almelo. De 27-jarige Van der Linden is een verdediger, die medio 2015 van Go Ahead Eagles werd gekocht. In dezelfde zomer maakte de nu 27-jarige Rienstra de overstap van PEC Zwolle naar Alkmaar, terwijl Tankovic (22) in 2014 werd overgenomen van Fulham.

Tegenover het vertrek van de vier staat de mogelijke komst van Fredrik Midtsjø, meldt De Telegraaf. De 22-jarige middenvelder speelt voor Rosenborg. Hij kwam één keer uit voor de nationale ploeg van Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.